Sergen Yalçın ile masaya ne zaman oturulacak? Kocadağ açıkladı...

18.05.2021 - 08:20 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 15:21

Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ, Sergen Yalçın'ın sözleşmesi hakkında konuştu. Sergen Yalçın ile yeni sözleşme ne zaman imzalanacak? İşte yanıtı ve detaylar...

Sergen Yalçın ile masaya ne zaman oturulacak? Kocadağ açıkladı...

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, teknik direktör Sergen Yalçın başta olmak üzere sözleşmesi biten isimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kocadağ, gazeteci Fatih Doğan'ın Twitter Space'deki açtığı sohbet odasına katıldı ve sorulara cevap verdi.

Emeğinin karşılığını vermeliyiz

Kocadağ, takımı şampiyon yapan Sergen Yalçın'ın geçen sezonun devre arasında hiç sözleşmeye bakmadan 2 dakika içinde imza attığını söyledi. Kocadağ, bugün gelinen noktada şampiyon olmuş bir Sergen Yalçın olduğunu vurgulayarak, ona emeğinin karşılığını en iyi şekilde vermek gerektiğini söyledi.

Konsantrasyonu bozmak istemedik

Yalçın ile sezon içinde konsantrasyonun bozulmaması için sözleşme görüşmesi yapmadıklarını kaydeden Kocadağ, "Belki son haftalara daha rahat girilseydi görüşmelere başlayabilirdik. Ancak son haftalar çok kritik geçti. Bir çok sakat ve cezalı oyuncu nedeniyle biz de hoca da başka bir şey düşünemez oldu" dedi.

Kupa finalini de geçelim

Bugün oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finalinin bitmesini beklediklerini belirten Kocadağ, "İnşallah ikinci kupayı da alacağız. Ama her şekilde kupa maçından sonra Sergen Yalçın ile yeni sözleşme görüşmesi için biraraya geleceğiz" dedi.

Ghezzal ve Rosier ile prensipte anlaşma

Takımda kiralık olarak oynayan Valentine Rosier ve Rachid Ghezzal'ın Beşiktaş'ta devam etmek istediklerini aktaran Kocadağ, "Prensip olarak oyuncularla devam etme konusunda sorun yok. İkisiyle de daha önce bir takım girişimlerimiz oldu ancak şampiyonluk yarışı nedeniyle çok fazla ilerletmedik. Çünkü sonuçta sözleşme görüşmeleri olunca para konuları gündeme gelir ve bu da konsantrasyonu olumsuz etkileyebilirdi. Şimdi öncelikle kulüpleriyle görüşmemiz gerekiyor. Sonra da oyuncularla oturup şartlarda anlaşmamız lazım" dedi.

Aboubakar ile görüşeceğiz

Vincent Aboubakar'a da değinen Emre Kocadağ, "Onu aldığımızda sakatlığından dolayı eleştirildik. 10 maç bilemedin 15 maç ancak oynar diyenler bugün sözleşmenin uzatılmasından söz ediyor. 29 maç oynayıp 15 gol attı. Sezon başında 30 maç şartı konulurken o günkü koşullara göre hareket edildi. Kendisiyle de yeni sözleşme için görüşeceğiz. Şartlarda anlaşırsak devam ederiz" dedi.

Cenk Tosun geri dönüyor

Cenk Tosun'un Everton'a döneceğini hatırlatan Emre Kocadağ, Aboubakar'ın kalması halinde bir golcü daha almaları gerektiğini söyledi. Kocadağ, "Larin de var. Larin iki yönlü bir oyuncu. Aboubakar ile anlaşamazsak iki golcü transferi yapmamız gerekir. Biz bütçe kriterlerinden taviz vermek istemiyoruz. TFF limitleri de var. Aslına bakarsanız ben bu limitlerin olmasına seviniyorum. Böylece mali açıdan disipline ediyor bizi. Şampiyonlar Ligi ile birlikte şampiyonluk gelirlerini doğru şekilde kullanmak istiyoruz" dedi.

Salih Uçan konusu

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, dün akşam Twitter Space'de katıldığı sohbette, Salih Uçan ile anlaşma yapıldığı iddiasını doğrudan yalanlamadı. Kocadağ, "İsimler üzerinden konuşmak doğru olmaz. Transfer sezonu başlasın hepsini açıklarız. Yurt içinde ve dışında görüştüğümüz oyuncular var. Ama şimdi isim verirsek bu bir taahhüt olur. Resmi transfer dönemi başlamadan isim telafuz etmek doğru olmaz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler