Sergen Yalçın'dan Ajax maçı öncesi sakatlıklar ve ilk 11 için açıklama

27.09.2021 - 18:59 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 10:26

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Ajax maçı öncesi hem sakatlıklar hem de muhtemel kadro hakkında bilgi verdi.

Sergen Yalçın'dan Ajax maçı öncesi sakatlıklar ve ilk 11 için açıklama

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında yarın Ajax'a konuk olacak. Sakatlıklar nedeniyle son derece kısıtlı bir kadroyla Hollanda'ya giden temsilcimizde Sergen Yalçın basın toplantısı düzenledi. 

Karşılaşmanın oynanacağı Johan Cruyff Arena'da konuşan siyah-beyazlı teknik adam, "Beşiktaş camiası zor bir süreçten geçiyor. Burası en üst seviye. Burada mücadele etmek kolay değil, zor. Yarın da çok zor bir maça çıkacağız. Tabii biz de elimizdeki oyuncular ile bir plan hazırladık, ona göre oynayacağız. Elimizdeki kadro ile en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

'Josef orta saha, N'Sakala stoper oynayacak'

Savunmada kimi oynatacağını açıklayan Sergen Yalçın şöyle devam etti: "Serdar Saatçı'nın yanında stoper olarak N'Sakala oynayacak. Josef'i oradan alınca o bölge istediğimiz mücadele gücünün altına düşüyor. N'Sakala'yı geçen maç sağ bek, bu maç stoper. İnşallah yakında kendi mevkisinde oynatma imkanı buluruz."

'Ajax'a karşı farklı bir Beşiktaş olacak'

Siyah-beyazlı çalıştırıcı, "Darbeye bağlı sakatlıklar, adale sakatlıkları, bir kısmı önceden gelen sakatlıklar. 11-12 oyuncuyu kullanamıyoruz. Takımın yarısından da fazlası. Ajax'a karşı normal oyunumuzun dışında bir oyun oynayacağız. Daha kontrollü, işini sağlama almaya çalışan bir görüntü sergileyeceğiz. Umarım oyuncularımız bunu becerebilir" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın sakatları milli aradan sonra dönecek

Sergen Yalçın basın toplantısında şunları aktardı: "Hep eksik oyuncuları konuşuyoruz. Bir de olan oyuncuları konuşursak çok daha güzel olacak. Sakat oyuncularımızı Sivas maçında da riske etmek istemiyoruz. Çünkü riske edince bu sefer oyuncuyu daha uzun süre kaybedebiliyoruz. Milli aradan sonra sakat oyuncularımızın lige dönmesini istiyoruz. Mehmet Topal dışındaki tüm oyuncuların geri döneceğini düşünüyoruz.

İlgini Çekebilir
İşte Ajax'ın en çekindiği Beşiktaşlı futbolcu
Habere Git

'Genç futbolcular için büyük şans'

Bu seviyede genç oyuncularımız ilk defa oynayacak. Bu arenada Ajax karşısında ilk defa oynayacaklar. Bunlar hepsi için çok büyük bir şans. Rıdvan, Ersin, Can, Serdar hepsi çok genç. Oynayacak genç oyuncularımız bu şansı çok iyi değerlendirebilirler. İşin pozitif tarafı bu."  

Sergen Yalçın'dan taraftara mesaj

Sergen Yalçın, "2 gol attığınız Chelsea maçı gibi bir mucize olur mu?" sorusu üzerine ise "Futbolda her şey olur. Oyun, skor ne olur kestirmek zor. Bu oyun, canlı oynanan bir oyun. Her şey olabilir. Bence yorum yapmak doğru olmaz. Oynayacağız ve sonra tekrar konuşuruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Bugünlerden güçlü çıkacağız" yanıtını verdi.

Oğuzhan Özyakup: Kendimi iyi hissediyorum

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup ise, "Son maçta hafif bir sakatlık geçirdim ama kendimi iyi hissediyorum. Genel anlamda sakatlıklarla biraz uğraştığımız doğru. Hocamızın da söylediği gibi, buraya gelen arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız. İnşallah yarın güzel bir mücadele verip, güzel bir skorla ayrılırız." şeklinde konuştu.

 

Basın toplantısının ardından Beşiktaş takımı, yarınki maçın son idmanını Johan Cruijff Arena'da gerçekleştirdi.

Senin için hazırladığımız haberler