Sergen Yalçın, onu almaya cesaret edemedi!

07.07.2021 - 19:17 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 23:22

Son dakika haberleri… Geçtiğimiz sezon başında Mario Balotelli, Beşiktaş'a transfer olabilirdi. Ancak, teknik direktör Sergen Yalçın; bu transferi istememişti. İşte detaylar...

Sergen Yalçın, onu almaya cesaret edemedi!

Ramazan DENGİZ - AJANSSPOR

 

Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor'un olay transferi Mario Balotelli, geçen sezon Beşiktaş'ın kapısından döndü. Sergen Yalçın "Evet" dese, bugün siyah beyazlı formayı giyiyor olacaktı. Ancak Yalçın, onun disiplinsiz ve çılgın davranışları nedeniyle reddetti. Yalçın, "Kafamızda soru işareti olan bir oyuncuyu alamayız. Balotelli’ye de o yüzden onay vermedim. Geçen sezon 12 maç ceza almış" diye konuşmuştu.

Ailesi yoksulluktan evlatlık verdi

İtalya’ya göç eden Ganalı Thomas ve Rose Barwuah çiftinin çocuğu Mario Barwuah, Sicilya’nın Palermo kentinde dünyaya geldi. Uyuşturucu, mafya ve yolsuzluğun had safhada gezindiği Sicilya’da doğan Mario, henüz çocukken bağırsak problemleriyle yüzleşti. Anne ve babasının yeterli maddi gücü olmadığı için tedavi ve ameliyat masrafları karşılanamıyordu. Mario dışında bakılması gereken 3 çocuk daha vardı.  En sonunda Thomas ve Rose çifti; küçük Mario’yu Francesco - Silvia ailesine evlatlık verdi.

Ailesiyle bağlarını koparttı

İtalya’nın Brescia kasabasında yaşayan Fransceso-Silvia çiftine evlat olarak verilen Mario, bu iki insanı ebeveyni olarak kabul etti. İlk birkaç yıl biyolojik anne-babasıyla hafta sonları görüşse de zamanla bu alışkanlığını da bıraktı. Gana kökenli Barwuah soyadını Balotelli yapıp; İtalyan anne-babasının kendisine sunduğu zengin yaşamı benimsedi. Mario, yetişkin olduktan sonra İtalya’daki kanunlara göre ilk anne-babasına geri dönebilirdi. Ancak o, küçük yaşta terk edildiğini belirtip; Thomas ve Rose Barwuah’dan nefret ettiğini dile getirdi.

15 yaşında Serie C’de

Mario’nun bağırsaklarında ciddi sorunlar vardı ama bütün bu olumsuzluklar futbol oynamasına engel değildi. 2001 yılında AC Lumezane’ın altyapısına giren küçük Mario, “Süper Mario” olmanın ilk adımını burada attı. 5 yıl kadar Lumezane’da futbol yaşantısını sürdürdü ve henüz 15 yaşındayken A Takım’a çıkarıldı.

 

2006 yılının Nisan ayında ilk profesyonel maçına çıkan Balotelli, aynı sezonun sonunda Barcelona ve Inter tarafından denendi. Barcelona’nın 15 yıl önce yetersiz ve disiplinsiz bulduğu Balotelli, aynı yıl Lumezzane’ye 360 bin Euro kazandırarak Inter’in yolunu tuttu. 4 yıl kadar Inter’de kaldı. 2010’da Inter’in eski çalıştırıcısı Roberto Mancini, Manchester City’e Balotelli’nin alınmasını talep etti. O dönem Şeyh sermayesine geçen City, 29.5 milyon Euro karşılığında Balotelli’yi Inter’den transfer etti.

Roberto Mancini’nin en büyük “hatasıydı”

Şimdilerde İtalya Milli Futbol Takımı’yla EURO 2020 finaline kalan Roberto Mancini, Manchester City kariyerinden bahsederken Balotelli’nin kendisi adına “hatalı” bir seçim olduğunu söylüyor. 3 yıl süreyle City forması terleten Balotelli, Mancini’yle sık sık kavga ediyordu. En son bir antrenmanda birbirini boğazlayan ikili, İngiltere’deki günlerini yakmış oldu. Balotelli sezonu Milan’da tamamlarken; Roberto Mancini yeni sezonu Galatasaray’da açtı.

“Kendisine çeki düzen vermeli…”

Yıllar sonra Balotelli’yle yaşadığı uyumsuzlukları İngiliz The Mirror Gazetesi’ne anlatan Mancini: “Takım arkadaşlarıyla sürekli çatışıyordu. İngiltere’ye bir türlü adapte olamadı. Bana 'İtalya’ya dönmek istiyorum' dediğinde hayal kırıklığına uğramıştım. City’de kalmak için daha fazlasını yapmalıydı. O antrenmanda (Basına kavga şeklinde yansıyan) Balotelli, sakatlıktan yeni dönmüş Clichy’e sert bir müdahale yaptı. Bir hışımla yanına gidip 'Ne yaptığını sanıyorsun sen?' dedim. Onu sarsmaya çalıştım ama çok güçlüydü.” dedi.

Mancini, eski oyuncusu hakkında ayrıca: “Balotelli kendisine çeki düzen verirse İtalya’nın bir numaralı forveti olabilir. Şu anki haline bakıyorum da kendisine yazık ediyor.” yorumunda bulunmuştu.

Evinde havai fişek patlattı, yetmedi evi yaktı…

İngiltere’deki günlerinde “büyük bunalıma” girdiğini iddia eden Balotelli, bir gün heyheyleri tepesine çıkınca evin banyosunda havai fişek patlattı. Havai fişekle yetinmeyen oyuncu, en son evini yakmaya kalkıştı. İlginçtir, Balotelli bu çılgınlığından sonra yine kazanan taraf oldu. İngiltere’de bir havai fişek şirketi, Balotelli’yle sponsorluk anlaşması yaptı.

“Motorumu denize sür, sana 2 bin Euro vereyim”

Napoli’de bir kafeye giden Balotelli, bir kişiden motorunu denize sürmesini; bunu yapması halinde 2 bin Euro ödeme yapacağını vadetti. Neye uğradığını şaşıran adam Balotelli’nin küçük motorunu denize sürdü. Ünlü futbolcu, motorunu denize süren adama direk 2 bin Euro ödedi.

 

Almanya’ya attığı gol

Türkiye’nin “evden takip ettiği” EURO 2012’ye Balotelli damga vurdu. Almanya’ya attığı golden sonra formasını çıkarıp kameralara poz veren oyuncu, uzun süre spor magazin sayfalarından düşmedi.

LA Galaxy’i aşağılamaya çalışırken aşağılandı…

Manchester City’nin Amerika ekibi Los Angeles Galaxy’le oynadığı hazırlık maçında rakip takımı aşağılamaya çalışan Balotelli, hayatının aşağılanmasıyla karşılaştı. İspanyol David Silva’nın attığı milimetrik pasta topla buluşan forvet, ilginç bir gol girişiminde bulundu. “Olmak ya da olmamak” ikileminden “Olmamayı” seçen Balotelli, Mancini’yi çileden çıkarttı. Köşede sinir krizi geçiren İtalyan teknik direktör, hiç düşünmeden Balotelli’yi oyundan alıp Milner’i sahaya sürdü.

 

Kadınlar hapishanesine girmeye çalıştı

Balotelli ve kardeşi Enock, İtalya’da bir kadın hapishanesine girmeye çalıştı. Hapishane gardiyanları, Mario ve kardeşini fark edince, ikili çareyi teslim olmakta buldu. Hapishane görevlilerine yakalanan oyuncu: “İçeri girmek için özel bir izne ihtiyacım olduğunu bilmiyordum” demekle yetindi.

Henderson’dan çaldı, evsizlere verdi

İkinci İngiltere döneminde Liverpool forması terleten Balotelli, o dönem Henderson’un Beşiktaş’a karşı kullanacağı penaltıyı zorla gasp etmesiyle hatırlanıyor. Henderson’un elinden yaka-paça topu alan Balotelli, Beşiktaş ağlarını sarstıktan gülmemeye çalışmıştı. Diğer yandan, Liverpool’daki evsizlere sık sık 1000 Sterlin’lik yardımlarıyla da hatırlanıyor.

Beşiktaş’a transferi Yalçın’ın vetosuna takıldı

Beşiktaş yönetiminden Erdal Torunoğulları ve Başkan Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın’la mini bir toplantı gerçekleştirip; Balotelli hakkında hocanın ne düşündüğünü öğrenmeye çalıştı. Yalçın ise, Çebi ve Torunoğulları ikilisine: “Bizim listemizde değil, net ve sorunsuz santrafor almalıyız” cevabını verdi.

Mavi-Şimşekler’in yeni golcüsü

En son İtalya Serie B ekibi AC Monza’da forma giyen Balotelli, önümüzdeki futbol yılında Süper Lig ekibi Adana Demirspor’da ter dökecek. 26 yıl sonra Süper Lig’e dönen Demirspor, Başkan Murat Sancak öncülüğünde Balotelli’yle 3 yıllık anlaşmaya vardı. Yıldız oyuncu, Adana’dan yıllık 2 milyon Euro ödeme alacak.

Senin için hazırladığımız haberler