Mehmet Demirkol Beşiktaş Ajax ve Sivasspor maçlarını değerlendirdi

05.10.2021 - 21:38 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 21:46

Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Beşiktaş'ın Ajax ve Sivasspor maçlarını değerlendirdi. İşte Mehmet Demirkol'un yorumları...

Mehmet Demirkol Beşiktaş Ajax ve Sivasspor maçlarını değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Ajax’a 2-0 yenildiği ve Süper Lig’de Sivasspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmaları Socrates YouTube kanalına değerlendirdi.

'Ajax maçı üzerine analiz yapacak bir şey yok'

Ajax maçına Beşiktaş’ın defansif bir düşünceyle çıktığını söyleyen Demirkol, “Nispeten başarılı oldular denilebilir. Pozisyon var mı? Var. Onun üzerine analiz yapacak çok bir şey yok” diye konuştu.

'Sergen Hoca, Oğuzhan’ı diriltmiş'

Demirkol, Sivasspor karşılaşmasında Oğuzhan Özyakup’un devreye girdiğini gördüğünü vurguladı. Yorumcu konuşmasına şöyle devam etti: “Ben Oğuzhan’ın mevzuyu tamamen kapattığını düşünüyordum. Sergen Hoca, diriltmiş. Bakalı bu sürekli mi olacak geçici mi? Onu göreceğiz. Oğuzhan’ın oyunu açmak için yaptığı işler Sivasspor savunmasını bozdu.”

'Rıza Çalımbay dağıldı'

Rıza Çalımbay’ın planı işlemediği zaman çok çabuk morali bozulan bir teknik direktör olduğunu belirten Demirkol, “Maçın başında Fajr yok diye üzülmüş belli ki… Ona göre Fajr yok, takımın yüzde 50’si yok. Bir de Beşiktaş oyunun yönünü kolay değiştirince dağıldı Rıza Hoca. Bu çok sık oluyor Rıza Hoca’ya” dedi.

'Sergen Yalçın çok hızlı tepki veriyor'

Demirkol, Sergen Yalçın’ın Rıza Çalımbay’ın tam tersi oyunun içinde başına ne gelirse gelsin umudunu koruduğunu söyledi. Yorumcu konuşmasına şöyle devam etti: “Sergen Hoca maç içinde çok hızlı tepki veriyor ve değiştiriyor işi. Baskı altında bu kadar hızlı kararlar alması ve bunun işe yaraması onun iyi teknik direktör olduğuna işaret ediyor.”

'Sergen Yalçın, Güven’in söylediklerini kafaya takmamış'

Demirkol, Oğuzhan Özyakup kadar dikkat çeken diğer oyuncunun ise Güven Yalçın olduğunu belirtti. Yorumcu, “Güven geçen sezon İtalya’ya giderken demediğini bırakmadı. Demek Sergen Hoca çok takmıyor bunları kafaya. Her teknik direktör bunu yapmaz. İlk attığı gol olağanüstü” dedi.
 

Senin için hazırladığımız haberler