Sergen Yalçın, Sporting maçı için kadro tercihlerini açıkladı.

18.10.2021 - 16:09 | Son Güncellenme: 18.10.2021 - 20:44

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynayacakları maç öncesi ilk 11'de kimlere yer vereceğini açıkladı. İşte detaylar...

Sergen Yalçın, Sporting maçı için kadro tercihlerini açıkladı.

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki üçüncü maçında yarın Sporting Lizbon'u ağırlayacak. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Sergen Yalçın ve Welinton açıklamalarda bulundu. 

'Kazanmak için risk alan Beşiktaş olacak'

Sergen Yalçın, "Şampiyonlar Ligi maçları kolay değil. Bizim genel bir oyun mantalitemiz var. Bu sene de kendi oyunumuzdan ödün vermemek istiyoruz. Amacımız kazanmak için bazı riskleri de alan Beşiktaş'ı sahada görmek" dedi. 

Pjanic, Sporting Lizbon maçında oynayacak

İlk 11'de oynatacağı bazı oyuncuları açıklayan Yalçın şöyle devam etti: "Bu sezon yaşadığımız sakatlıkları ritmimizi bozdu. Sakatlık dönüşü bir oyuncunun ritmini bulması kolay değil. Bundan dolayı da bazı oyuncularla ilgili problem yaşıyoruz. Türkiye Ligi'nde yabancı kuralı olduğu için N'Sakala'nın bölgesinde yerli oyuncu kullanıyoruz. N'Sakala ve Pjanic'i yarın kullanacağız.

Atiba'dan kötü haber

Son maç Mert'i kullandık. Ersin, Ümit Milli Takım'dan maçtan bir gün önce geldiği için Mert'i kullandık. Yenilen golleri ve kaybedilen maçları kalecilere bağlıyoruz. Ben böyle düşünmüyorum. Yarın Ersin ile başlayacağız. Atiba'nın bir sonraki milli araya kadar olacağını düşünmüyoruz."

Alex Teixeira ilk 11'de olacak

Sergen Yalçın ayrıca, "Kafamızda herhangi bir hedef yok. Yarınki maçı kazanmak istiyoruz. Alex ile de başlayacağız. Onu dinlendirdik, yarın ilk 11'de olacak. Sporting Lizbon maçımız ilk 2 için çok önemli. Fakat 'tamam mı, devam mı?' diye düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yalçın'dan kamp sorusuna sitemli yanıt

Siyah-beyazlı teknik adam bir soru üzerne "Biz geçtiğimiz sezon sokağa çıkma yasağı olduğu zaman bile kamp yaptık. Bugün de yapıyoruz. Bazen özel sebeplerden dolayı yapmadığımız oluyor. İyi giderken böyle sorunlar olmuyor, fakat işler kötü giderken 'takım kamp yapmıyor' deniliyor. İşler kötü gidince eleştiri boyutu artıyor. Başka yerlerde hiç bu şeyler konuşulmuyor" yanıtını verdi.

Yalçın, "Beşiktaş yarın iyi futbol oynayacak mı" diye sorusunun ardından da "Öyle sorular soruyorsunuz ki, bunu bilmem için başka bir iş yapmam lazım. Elbette iyi oynamak istiyoruz ama bunu önceden bilemem" diye esprili bir cevap verdi.

Welinton: Sporting maçını kazanacağız

Beşiktaş'ınn Brezilyalı savunma oyuncusu Welinton ise, "Sakatlık yaşadım. Bu durum da işimizin bir parçası. Defans olarak sezona iyi başladık. İyi savunma yapmaya devam edeceğiz. Yarın iyi oynayıp kazanacağız ve önümüze bakacağız" açıklaması yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler