Sergen Yalçın: "Türk antrenörleri çok küçülttüler"

Aleyna Gürgen
03.10.2023 - 20:50 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 23:05

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın katıldığı bir programda takım, şampiyonluk ve dahası hakkında konuştu.

Sergen Yalçın: "Türk antrenörleri çok küçülttüler"

Sergen Yalçın, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Beşiktaş'ın eski teknik adamı gündem ve Siyah-Beyazlı ekip hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

"1-1,5 ay bekledik teklif yapan yok"

Kartal'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın ekipten bir sözleşme teklifi gelmediğini "Ben teknik direktörüm bana teklif gelirse oturur konuşurum. Teklif gelmezse de evde otururum veya başka bir yerde otururum yani. Benim işim teknik driektörlük, bana teklif gelecek ki değerlendireceğim. Bana teklif gelmeden ben değerlendiremem. Biz 1 ay,1,5 ay bekledik. E teklif yapan yok biz de tatilimizi yapıyoruz ne yapalım?" ifadeleriyle açıkladı. 

"Kolay değil şampiyon olmak"

Sergen Yalçın hocalığı ve futbolu özleyip özlemediği ve Beşiktaş'ta stresli bir dönemde bitirdiği ifadelerine ise şu sözlerle yanıt verdi: "Ya stresli demeyelim de zor bir süreçten geçtik. Kendi adımıza önemli bir sınav verdik ama başarıyla verdik. Sınavımızı başarıyla tamamladık. Antrenörlüğün başında ben ve ekibim Anadolu'da çok zor takımlarla çalıştık. Çok zor şartlarda çok önemli başarılar elde ettiğimizi düşünüyorum. Çalıştığımız bütün kulüplerde çok önemli başarılar elde ettik tabii ki kendi hedefleri doğrultusunda."

"Son sınavımızı Beşiktaş’ta verdik. Valla iyi bir dönem geçti. Bizim için final dönemi oldu biraz. Beşiktaş’ta şimdi herkes daha iyi anlıyordur şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu. Nasıl kazanıldığını. Kolay değil şampiyon olmak. Pandemi döneminde çok zorluk, çok sıkıntı yaşadık ama oyuncularımız da biz de camia da taraftarlarımız da çok özveride bulunduk. Bizim için iyi bir sınav oldu diyebilirim. Ve sonrasında da izdivaya çekildik."

"Kuntz'un hoca olduğunu düşünmüyorum"

Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı'nda geçtiğimiz günlerde Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Sergen Yalçın ise Alman teknik adam hakkındaki "Kuntz'un en önemli hatası neydi?" sorusuna "Kuntz'un hoca olduğunu düşünmüyorum." diyerek cevap verdi.

Candaş Tolga Işık bunun üzerine "Sonuçta isminin altında teknik direktör yazıyor." deyince ise Sergen Yalçın "Herkesin isminin altında teknik direktör yazabilir. Ne yaptı?" dedi. 

Yalçın'dan Adam Buksa itirafı

Açıklamaları ile dikkat çeken Sergen Yalçın, Antalyaspor'dan Adam Buksa için ise şunları söyledi: "Avrupa'da takip ettiğimiz çok oyuncu var. Antalyaspor'un santrforu takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Çok iyi oyuncu aldılar. Biz onu takip ediyorduk. Ekibimiz onları takip ediyor. Biz de bir ortam oluşursa, hazır duruyoruz."

"Türk antrenörleri çok küçülttüler"

Sergen Yalçın, Stefan Kuntz'un ardından A Milli Erkek Futbol Takımı'nın başına Vincenzo Montella'nın gelmesini şu ifadelerle eleştirdi: "Montella'nın Adana Demirspor'da 4. olması, milli takım için yeterli görülüyorsa; bizim bu kadar başarımız da yeterli görülebilir diye düşünüyorum. Mehmet Büyükekşi kriter olarak Montella'nın Adana Demirspor'daki başarısını gösterdi. Bu sene Adana Demirspor 3. olursa seneye Kluivert mi gelecek?"

"Ondan sonra da 'Geleceği parlak bir hoca aldık' dedi. Bu, bana çok dokundu mesela. 'Geleceği parlak bir hoca aldık' diyemezsin. Türkiye'de geleceği parlak bir tane hoca yok muydu? Bulamadın mı? Kriter bu olmamalıydı bence. İtalya'nın göremediği parlak geleceği biz nasıl gördük? Türk antrenörleri çok küçülttüler. Birçok arkadaşımla konuştum, hepsi aynı fikirde."

Senin için hazırladığımız haberler