Sergen Yalçın, 'Ya hep ya hiç diyor'

25.12.2020 - 12:31 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 12:39

Beşiktaş haberleri... Son olarak ligde MKE Ankaragücü'nü deplasmanda Vida'nın golüyle 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, siyah-beyazlı takım ile ya hep ya da hiç parolasıyla oynuyor. 1 Şubat 2020'de Çaykur Rizespor maçıyla birlikte siyah beyazlı takımın başına geçen Yalçın, Süper Lig'de 28 maçı geride bıraktı. 48 yaşındaki teknik adam, bu maçta sadece 3 kez beraberlik aldı. Detaylar haberimizde...

Sergen Yalçın, 'Ya hep ya hiç diyor'

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Sergen Yalçın, Beşiktaş ile adeta 'Ya hep ya hiç' parolasıyla oynuyor. 1 Şubat 2020'de Çaykur Rizespor maçıyla birlikte siyah beyazlı takımın başına geçen Yalçın, Süper Lig'de 28 maçı geride bıraktı. 48 yaşındaki teknik adam, bu maçta sadece 3 kez beraberlik aldı.

Geçen sezon Trabzonspor ile İstanbul'da 2-2 berabere kalan Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, ikinci beraberliğini de Türk Telekom'daki derbide Galatasaray karşısında 0-0'lık sonuçla aldı. Bu sezonki tek beraberlik ise 1-1 ile İstanbul'da Antalyaspor karşısında yaşandı.

Beşiktaş ile yukarı doğru gidiyor

Geçen sezon Sergen Yalçın Beşiktaş ile 15 lig maçında 10 galibiye, 3 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Yalçın bu sezonsa geride kalan 13 maçta 8 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Yalçın, toplamdaysa Beşiktaş ile sahaya çıktığı 28 maçta 18 galibiyet, 7 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

Teknik direktörlük kariyeri boyunca 172 maça çıktı

Tüm kariyerinde teknik direktör olarak 172 maça çıkan Sergen Yalçın 68 galibiyet, 49 beraberlik ve 55 yenilgi aldı. Bu istatisteklere göre Yalçın, Beşiktaş ile birlikte beraberlik yüzdesini düşürürken, galibiyet oranını ise yukarı doğru çekmeye başladı.

25 bin kişinin önünde imza attı

Beşiktaş'ın altyapısından yetişip efsane bir futbolcu olan Sergen Yalçın, teknik direktörlüğe ilk adımını da yine siyah beyazlı camiada adım attı.

Yalçın, daha sonra Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor'da çalıştı. Yalçın, geçen Şubat ayında Vodafone Park'ta yaklaşık 25 bin taraftarın katıldığı törenle Beşiktaş'a imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler