"Penaltıdan sonra kolay bir maç oldu"

13.07.2020 - 18:49 | Son Güncellenme: 13.07.2020 - 23:04

"Penaltıdan sonra kolay bir maç oldu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri maç sonrası açıklamalarda bulundu. 

En iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, "Empati yapıp oyunculara bakmak lazım. Temmuz ayında maç yapıyorlar. Ligin aşağısında ve yukarısında farklı mücadeleler vardı. Zor bir maçtı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 6 tane olmayan oyuncumuz vardı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kalan 2 maçı da kazanmak istediklerini söyleyen Yalçın, "Bundan sonra oyunun fazla bir önemi yok, maçı nasıl kazanıyorsak öyle kazanacağız. Maçları kazanmaya bakacağız. İkinci yarı penaltıdan sonra kolay bir maç oldu. Rakibimiz şuursuzca baskı yaptı, yan top dışında pozisyon bulamadılar. Bu ligde kolay bir maç yok. Bugün herkes zorlanıyor. Trabzonspor ve Başakşehir'i de bugün gördük. Biz oyuncularımız diri tutmaya çalışıyoruz. Seyir zevki veren bir maç olmadı ama önemli olan kazanmak" şeklinde konuştu.

"Gönlüm Yeni Malatyaspor’dan yana"

Bir basın mensubunun "Bir dönem çalıştırdığınız Yeni Malatyaspor’un durumunu nasıl görüyorsunuz?” sorusununda cevaplayan başarılı teknik adam Sergen Yalçın, “Geçen sezon haziran ayında sezonu açtık. UEFA oynadık, iyi maçlar çıkardık, ülkemiz iyi temsil ettiğimizi düşüyorum. Ligin ilk yarısında Malatyaspor’a baktığımız zaman 24 puan almış ligin en fazla gol atan 2 veya 3’üncü takımı. Oynadığı oyunla da tüm kamuoyunun beğenisini kazanmış bir Malatyaspor vardı yanılmıyorsam. Şimdi kimseyi suçlama maksatlı söylemiyorum, ligin ikinci yarısında oynanan oyunlar maalesef biraz daha farklı oldu. Ben 24 puanla 8’inci sırada bıraktım Yeni Malatayspor’u. Lütfen buna biraz dikkat edelim, yani konuşurken bunlara dikkat edelim. Bugün 24 puanla ilk yarıyı bitiren Anadolu takımı çok başarılıdır. Kimin kaç puanla bıraktığına bakın, şu anda 32-33 puan seviyesinde aşağısı. 24 puan varken bıraktık 17 maç vardı, zor fikstür oynadık. İkinci yarı sonuçlar sağlıklı olmamış olabilir, 2 maç var kümede kalmaları çok yüksek bence. 2 maçta herhalde 3 ya da 4 puan Malatyaspor’u kümede bırakır inşallah. Biz burada çalıştık, buranın ekmeğini yedik, o yüzden gönlümüz Malatyaspor ile beraber. İnşallah iyi sonuçlarla kümede kalırlar” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler