Sergen Yalçın'dan Galatasaray'ın yıldızına flaş eleştiri! "Futbol oynaması çok zor"

17.10.2024 - 10:07 | Son Güncellenme: 17.10.2024 - 10:16

Teknik direktör ve yorumcu Sergen Yalçın, Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'yi eleştirdi. Yalçın, Icardi'nin temposuna dikkat çekerek "Oynaması çok zor" dedi.

Sergen Yalçın'dan Galatasaray'ın yıldızına flaş eleştiri! "Futbol oynaması çok zor"

AJANSSPOR HABER

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor. Yaz transfer döneminde kadrosuna dünyaca ünlü santrfor Victor Osimhen'i katarak dikkatleri üzerine çeken Sarı-Kırmızılılar, Arjantinli star Mauro Icardi'nin performansını yönetmekte zorlanıyor. Teknik direktör Okan Buruk, bazı maçlarda Icardi - Osimhen ikilisini aynı anda sahaya sürse de tek forvetli oyun sisteminde ileri uçta kimin oynayacağı merak konusu.

Sergen Yalçın'dan Icardi eleştirisi

Teknik direktör ve yorumcu Sergen Yalçın, Kafa Sports'ta gündemi değerlendirdiği bölümde Galatasaray'ın yıldız ismi Mauro Icardi'nin performansına eleştiri getirdi. Yalçın, yıldız golcünün temposuna dikkat çekerek, "Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor" dedi.

"Yürüsen 6 km yürürsün"

Sergen Yalçın, "Geçen maç Icardi'yi konuştuk kaç kilometre koşuyor diye. Ben buldum, öğrendim 7.5 kilometre. Yürüsen 6 km yürürsün" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
G.Saraylı yıldız en yetenekli genç oyuncular listesinde!
Habere Git

Yalçın, "Eleştiri amaçlı söylemiyorum bunu ama analiz şu anda futbolun çok önemli bir parçasıdır. Biz oyuncuların bireysel analizlerini çıkartırız, her maçtan sonra önümüze gelir. Kim maçta ne yapmış? Biz bunları görmek zorundayız" diye konuştu.

"Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor"

Yalçın, "Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor. Bu kriterleri gidin bir yabancı hocaya söyleyin, 'Bizim bir oyuncumuz var, bu maçtaki bireysel performansı bu' deyin, isim de söylemeyin. Bakalım ne diyecek?" açıklamasını yaptı.

"Stoperlerin bile koşması gereken mesafe 10 kilometrenin üstünde"

Büyük takımların stoperlerinin dahi en az 10 kilometre koşmak zorunda olduğunu dile getiren Yalçın, "Stoperlerin bile koşması gereken mesafe 10 kilometrenin üstünde. Sen büyük takımsan, ön alanda oynuyorsan stoperlerin 10 kilometrenin üstünde koşmak zorunda. Senin stoperin 8 falan koşuyorsa sende sıkıntı var demektir" dedi.

"Kenar oyuncun 7 kilometre koşuyorsa odunla döversin"

Kanat oyuncularına da değinen teknik adam, "Kenar oyuncun 7 kilometre koşuyorsa odunla döversin. Bir kenar oyuncusunun minimum katetmesi gereken mesafe 11 kilometredir. 12-13 olur, bunun 10'u olmaz. Biz bunu N'Koudou'da yaşıyorduk. Çok az geliyordu geriye" ifadelerini kullandı.

"Herkesin eleştirdiği Cyle Larin bir maçta rekor kırdı"

Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Cyle Larin'in kırdığı bir rekor karşısında yaşadıkları şaşkınlığı hatırlatan Sergen Yalçın, "Herkesin eleştirdiği Cyle Larin bir maçta rekor kırdı sprintte. 30'un üzerinde sprint atmış bir maçta. İnanamadık biz. Böyle oyuncuların olmazsa gidersin Avrupa'da 3. sınıf, 4. sınıf takımlara elenirsin. Atletik performans olarak biz çok gerideyiz" ifadelerini kullandı.

Icardi'nin bu sezonki performansı

Mauro Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla 10 maçta 729 dakika süre aldı. 3 kez rakip fileleri havalandıran 31 yaşındaki yıldız santrfor, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler