Sergen Yalçın'dan Jose Mourinho patlaması: "Türkiye'ye yalan söylüyor"

21.10.2024 - 09:24 | Son Güncellenme: 21.10.2024 - 09:51

Fenerbahçe'nin Samsunspor beraberliği değerlendiren teknik direktör ve futbol yorumcusu Sergen Yalçın, sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho hakkında sert ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Sergen Yalçın'dan Jose Mourinho patlaması: "Türkiye'ye yalan söylüyor"

AJANSSPOR - HABER

Teknik direktör Sergen Yalçın, 2-2 beraberilkle sonuçlanan Samsunspor - Fenerbahçe karşılaşmasını Ekol TV ekranlarından değerlendindi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya sert eleştiriler getiren Yalçın açıklamaları şöyle:

"fenerbahçe'de enerjiden eser yok"

"Samsunspor diger Anadolu takımlarına göre başka bir oyun oynuyor. Samsunspor birbirine yakın ve doğru oyun oynuyor. diğer Anadolu takımlarından Samsunspor, içsaha avantajı, seyirci ajantajı şu anda ligde bulunduğu pozisyon onların enerjisi daha iyi. Diğer Anadolu takımlarının birçoğuna göre çok daha iyi seviyedeler. Daha konsantreler, enerjileri iyi, motivasyonları iyi. Mutlular çünkü işler iyi gidiyor. O yüzden Samsunspor'un bu oyunu normal. Oyunun sonuna bakıyorsun bütün oyunu Samsunspor oynuyor. Hücum oynuyor, kenardan bindiriyor, orta yapıyor, pozisyona giriyor. Fenerbahçe'ye bakıyorsun enerjiden eser yok. Oyuncu sahaya çıktığında enerjisi iyi olmalı. Yanında oynadığı arkadaşlarıyla beraber oynamaktan mutlu olmalı. "

"Fenerbahçe'de hiçbir oyuncunun mutlu olduğunu düşünmüyorum"

"Ben oyuncularıma hep şunu söylüyorum, 'eğer bir oynarken mutlu değilsek bizim için oynadığımız oyunun hiçbir önemi yok. Unutun herşeyi. Geçmiş olsun bitti iş. Sizin oynanan oyundan mutlu olmanız gerekiyor. Eğer siz mutlu olursanız biz de mutlu oluruz ve herşey mutlu olur. Siz mutlu değilsiniz hiçbir şey iyi olmaz.' Ben Fenerbahçe'de hiçbir oyuncunun mutlu olduğunu düşünmüyorum. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantılarında oyuncuların kullandığı cümleler var. O zaman her şey teknik direktöre çıkıyor. Bana bazen diyorlar ki 'teknik direktörleri eleştiriyorsun'. Kimi eleştireyim. Türkiye liginde 200 milyon - 250 milyon euro bütçe almışsın, istediğin oyuncuyu almışsın. Ligin üzerinde oyuncuları almışsın ama Anadolu takımlarını yenemiyorsun. Çok pozisyona girersin kaçırırsın kaybedersin tamam. Öyle bir şey de yok. Pozisyonları kaçıran da Samsun'du."

"Mourinho'nun yüzünde 'biz bu maçı kazanamayacağız' ifadesi vardı"

"Oyunculara çok fazla suç bulmuyorum. Oyuncular teknik direktör oynatırsa oynar. Teknik direktör ne öğretirse onu oynar. Teknik direktör ne yapın derse oyuncu onu yapar. Oyuncuyu oynatmak da teknik direktörün görevidir. Sen bu maçta faule sığınazsın. Koskoca Mourinho'sun yakışmıyor. Senin takımın hiçbir şey yapmıyor. Kusura bakma yani. Maç oynanırken telaşlı bir ifade var yüzünde. Hocanın yüzünde 'biz bu maçı kazanamayacağız' ifadesi var zaten."

"Sen bu kadar para harcayıp böyle bir oyun oynatamazsın"

"Okan'ın başarılarıyla biraz gurur duyalım eleştirmeyelim ya. Adam 2 senedir Galatasaray'ı şampiyon yapıyor. Çocuk başarılı. Bugün Mourinho'yu eleştiriyorsak herkes haklı. Sen bu kadar para harcayıp böyle bir oyun oynatamazsın"

"Mourinho, bu küçümseme işini bırak"

"Mourinho'nun konuşma şekilleri benim hoşuma gitmiyor özellikle basın mensuplarına konuşmaları verdiği demeçler. Mourinho, bu küçümseme işini bırak işine odaklan. Yoksa çok erken gidersin. Şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan Fenerbahçe taraftarının sabrı kalmadı."

"Türkiye'ye yalan söylüyor"

"12 saat çalışıyorum diyor, bence Türkiye'ye yalan söylüyor. 12 saat çalışsan böyle mi olur? Taktik varyasyon çalışmışlar mı acaba? Bir yerde bir hata var. Yalan söylüyor."

"İrfan Can nerede"

"Geçen senenin en iyi oyuncusu İrfan Can. Nerede bu çocuk, neden oynatmıyorsun? Szymanski bir Alex değil neden vazgeçmiyorsun mesela?"

Senin için hazırladığımız haberler