"Koronavirüsü biraz abartıyoruz"

15.03.2020 - 20:25 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 21:21

"Koronavirüsü biraz abartıyoruz"

Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Memnun değiliz"

Sonuç iki tarafı da memnun etmeyecek bir sonuç. Mücadele gücü yüksek bir maç oldu. İki taraf da iyi mücadele etti. Taktik anlamda yaptığımız şeyler vardı. Dengeli bir maç oldu. Seyir zevki vermedi. İki taraf da önlem almış durumdaydı. Mücadele açısından iyi, insanları tatmin etmeyen bir maç oldu. Sonuç iki tarafı da memnun etmiyor. Bazen derbi maçlar böyle oynanıyor.

"Yabancı oyuncularda korku var"

Oyuncularımız kendi aralarında toplantı yaptılar. Yabancı oyuncularda korku var. Türk oyuncular biraz daha temkinli. Türkiye güvenli bir ülke. Kendi ülkelerinde olmalarındansa Türkiye'de olmaları daha iyi. Sessiz bir derbiydi. Biz de konuşurken dikkat etmeye çalıştık. Salgın tabi ki herkesi etkiledi. Oyun olarak her iki taraf da kontrollü oynadı. 2-3 pozisyon verdik. Bu sessiz ortamda çok daha hareketli bir maç diye düşünmedik. Atanın kazanacağı bir maçtı. Mutlu da değiliz, mutsuz değiliz. Ne olduğunu kimse anlamadı. Kimsenin mutlu olduğunu sanmıyorum.

"Takımın maliyeti 18 milyon kadar düşmeli"

Gökhan'ı geçen hafta oynatamadık. Ağrı hissetti. Onun sakatlanması bizim hamlelerimizi değiştirdi. Lens'i oraya soktuk. Bir değişkenlik yapamadık. Mecburi değişiklikler oldu. Kenardan hamleler sakatlık sebebiyle oldu. Lens'i orada kullanıyoruz. Douglas da sakat. Boateng sakatlanınca Adem'i oraya soktuk. Farklı bir şey üretmek istedik ama sakatlıklar maalesef engelledi bunu.

Milli arada yönetimle gelecek sezon ne yapacağımızı konuşacağız. Bu takımın maliyetinin 18 milyon kadar düşmesi lazım

"Koronavirüs abartılıyor"

Dünyayı saran koronavirüs hakkında futbolcularla toplantı yaptıklarını da sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Hafta içi oyuncu grubumuzla toplantı yaptık. Yabancılar biraz gergin, biz daha sağduyuluyuz. Biz bir yaptırım yapamayız. Biz de oyunculara şu anda dünyanın en güvenilen ülkesinde olduklarını söyledik. Devletimiz ve bakanlarımızın iyi çalıştığını söyledik. Güvenli bir ülkedeyiz. Sanki biraz abartılıyor gibi. Tek problem seyirci olmaması. Seyirci olmayınca olmuyor futbolda. Bugün iki taraf da iyi mücadele etti ama seyir zevki olmadı. Mutlu değiliz. Onlar da mutlu değil. Böyle atmosferde oynanacak oyun bu kadar” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Şampiyonluk umutlarımız zaten azdı”

Alınan beraberlikle şampiyonluk şanslarının ne olduğuyla ilgili de değerlendirme yapan Sergen Yalçın, “Bizim şampiyonluk umutlarımız bu maçta azalmadı, zaten azdı. Diğer rakiplerin gerisindeyiz. Bu fark kapanır mı, tabii ki zor. İki üç takım önümüzde, kolay değil. Ama önümüzde 8 hafta var. Hedefimiz 24 puanı da almak. Ligi biraz daha yukarıda bitireceğiz gibi görünüyor. Hedefimiz, oynayacağımız bütün müsabakaları kazanmak” dedi.

Son olarak önümüzdeki sezonla ilgili konuşan Yalçın, “Milli maç arasında başkan ve yönetimle önümüzdeki sezon ile ilgili geniş bir toplantı yapacağız. Seneye federasyonun verdiği maliyetler düşük olacak. Bu rakamı bulmamız gerekecek. Mevcut rakamı düşüreceğiz. Değişimi nasıl yapacağımıza henüz karar vermedik ama milli arada geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Şu anda 17-18 milyon Euro yukarıdayız. Bu rakamın düşmesi gerekiyor. Bunun için de ciddi çalışma yapmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler