Sergen Yalçın: "İstediğimiz transferleri yapamıyoruz"

07.09.2020 - 13:27 | Son Güncellenme: 07.09.2020 - 13:31

Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş'ın son durumu ve futbol gündemine dair açıklamalar yapan teknik adam önemli ifadeler kullandı. İşte Sergen Yalçın'ın açıklamalarının tamamı...

Sergen Yalçın: "İstediğimiz transferleri yapamıyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın geçtiğimiz hafta yapacağını açıkladığı basın toplantısını bugün düzenledi. Beşiktaş'ın son durumu ve futbol gündemine dair konuşan Sergen Yalçın önemli açıklamalar yaptı.

"Kontrolümüzde değildi"

Takımdan ayrılışların kendilerini etkilediğini ima eden Sergen Yalçın, "Geçen sezondan sonra takımımızın neredeyse yüzde 70'i ayrıldı. Sözleşmesini fesheden oyuncular oldu. Kiralık sözleşmesi olanlar da gitti. Burak Yılmaz haricinde ayrılıkların hiçbiri bizim kontrolümüzde değildi." dedi.

Takımdan kimlerin gitmesini istiyor?

"Hangi futbolcuları istemiyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Sergen Yalçın, "Kimlerin ayrılmasını istediğimi isim isim söylemek istemiyorum. Bazı oyuncuların gitmesi, bazı oyuncuları da almamız gerekiyor. Takım bütçemiz 30 milyon Euro civarlarında. Yaşadığımız zorluk burada. İstediğimiz transferleri yapmakta zorlanıyoruz. Sezon biterken 8-10 oyuncu istediğimi söylemiştim. Hala da arkasındayım. 4 tane oyuncunun hedef koyabileceğimiz oyuncular olması lazım. Geri kalan oyuncular alternatif olmalı ve bütçeye uymalı. Belirli bir sınıra kalmak zorundayız. Aldığımız oyuncuların bütçesi camiamıza çok uygun ve ağır sorumluluk yükleyecek sözleşmeler yapılmadı." ifadelerini kullandı.

"PAOK maçına hazırlanamadık"

PAOK maçı sonucunda eleştirilmelerini normal karşılayan Yalçın, "Sezonu 3. sırada bitirdik. Ulaşabileceğimiz pozisyona ulaştık. Sezon bittikten sonra oynamamız gereken ön eleme maçını normalde oynamamız gerekiyor. O maçı pandemiden dolayı oynadık. Bu bizi hazırlıksız yakaladı. PAOK maçıyla ilgili eleştiriler almamız normal. O maça kadar hazırlık yapamadık. 3-4 günlük antrenmanla oynayan oyuncularımız vardı. Turu geçebilirdik ama futbol bu. Bizden çok daha hazır bir takıma karşı oynadık. Oynadığımız son 2 maç daha olumluydu. Genç oyuncuları görme imkanı bulduk." şeklinde konuştu.

"Camiamızı zora sokmak istemiyoruz"

Transfer konusunda kulübün çok çalıştığını söyleyen Sergen Yalçın, "Bazı bölgelere ihtiyacımız var. Bu transferleri yapacağız. Sayılara çok takılmayalım. Hedef koyabileceğimiz oyuncular almak zorundayız. 3-4 tane taraftarları heyecanlandıracak oyuncular almalıyız. Bunu almak için de herkes çalışıyor. Biz santrfor transferinde hata yapamayız. Kafamızda soru işareti olan oyuncu alamayız. Bu sebeple biraz ağır gidiyoruz. Balotelli transferine bu sebeple onay vermedim. Gelip çok iyi işler de yapabilir. Net değiliz. Bize maç kazandıracak, gol atacak oyuncuya ihtiyacımız var. Larin'den de çok memnunuz. O bölgede bir eksiğimiz var. Sağ bekimiz yok. Santrfor var ama eksiğiz. Yaratıcı oyuncu almak istiyoruz. Herkesten biraz sabır istiyoruz. Avrupa'da bile daha yeni yeni transferler yapılıyor. Camiamızı zora sokmak istemiyoruz. Bunun için bazı transferleri çok düşünerek yapmak istiyoruz. Bu süreç bizi biraz sıkıntıya boğacak ama önümüz aydınlık. Bizim santrforumuz her şeyi yapabilmeli. Şampiyonluk için en önemli bölgelerden biri." dedi.

"Fatih Aksoy'u kadromuzda düşünmedik"

Fatih Aksoy'un takımdan gönderilmesinin ardından eleştirilere yanıt veren Sergen, "Ben Fatih Aksoy için Rıza Çalımbay ile konuşmadım. Doğruyu söyleyeyim ben. Fatih Aksoy genç bir oyuncu. Bence bu konulara çok takılıyoruz. Fatih çok iyi yerlere gelir inşallah ama karar verip uygulamak zorundayız. Sezon bittiğinde 'Belki yaptığımız işlerden taraftarlar memnun olmayacak' demiştim. Bir karar verip uyguladık. Ben bu kadar önemli bir konu olduğunu düşünmüyorum. Sivasspor'un da bize Fatih Aksoy'la ilgili bir teklifi olmadı. Madem bu kadar iyiydi... Teklif yapmadılar Fatih ile alakalı bize. Biz onu kadromuzda düşünmedik." ifadelerini kullandı.

"Keşke gitmeseydi dediğim oyuncu Elneny"

Takımdan ayrılmasını hiç istemediği oyuncuyu açıklayan Sergen Yalçın, "Keşke gitmeseydi dediğim oyuncu Elneny. Ancak Elneny'nin rakamı çok yüksek ve Arsenal'ın oyuncusu. Oradan bir oyuncuyu tekrar buraya getirmek kolay değil. Giden oyuncular bütçelerin çok üzerinde oynayan oyunculardı. Douglas'la PAOK maçından önce konuştum. Ben onu oynatmak istediğimi söyledim ancak o da hazır olmadığını söyledi. Doğruyu söyledi bana. Zaten uzun süredir sakatlığından dolayı oynayamıyordu. Ligin 4. bitirsek daha iyiydi. Direkt UEFA Avrupa Ligi'ne gidecektik, şimdi onun için de 2 tane ön eleme oynamak zorundayız." şeklinde konuştu.

Kaleci transferi yapılacak mı?

Beşiktaş'ta en çok merak edilen bir diğer konus ise kaleci transferiydi. Sergen Yalçın bu konuya şu sözlerle nokta koydu: "Kalede hiç sıkıntımız yok. Böyle bir transferi kesinlikle düşünmüyoruz."

Forvet transferinde hangi isimler listede?

Forvet transferi için listelerinde bulunan oyuncuları açıklayan Sergen Yalçın, "Aboubakar listemizde var. İyi bir oyuncu ama ciddi bir sakatlık sorunu var. Net bilgi sahibi değilim. Sakatlıktan geçebilir mi bilmiyorum. Kalinic, Ze Luis ve Cisse bizim listemizde var. Bu oyuncuların dışında 2 kişi daha var listemizde. Altyapıya getirilen Mehmet Ekşi'den çok şey bekliyoruz. Perşembe günü başkanımız, Mehmet Ekşi ve ben bir toplantı yapacağız. Gençlere gereğinden çok daha fazla değer veriyoruz. Burası Beşiktaş! Burası oynadığı her maçı kazanmak zorunda olan bir takım. 15 tane genç oyuncu ile sezona başlayamayız." dedi.

"Ben de bir zamanlar Beşiktaş'a hizmet ettim ama..."

Quaresma ve Gökhan Töre'nin Beşiktaş'a dönme iddialarına cevap veren Yalçın, "Quaresma ihtimali yok. Bunu konuşmayalım. Yaş sınırını aşağıya düşürmek istiyoruz. Quaresma, Beşiktaş'a iyi hizmet etti ama ben de bir zamanlar Beşiktaş'a hizmet ettim. Anlatabildim mi? Gökhan Töre ile ilgileniyoruz. Eğer Yeni Malatyaspor ile kendi sorununu çözerse kapımız açık." ifadelerini kullandı.

"Josef de Souza'ya sıcak bakıyorum"

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Josef de Souza hakkında görüşlerini söyleyen Sergen Yalçın, "Necip bizim için önemli bir oyuncu. Altyapıdan gelenlere örnek olacak bir oyuncu. Onu her bölgede kullanabiliriz. Şu anda sağ bek oynatıyoruz. Orta sahamız kalabalık. Belki 6 numara planlamamız olur. Atiba'yı biraz dinlendirmemiz gerekiyor. O bölgeyi Dorukhan'la takviye etmeye çalışıyoruz. Ndiaye bizim planlamız arasında yok. Yaşı belli bir seviyenin üstünde olanları kadromuza katmak istemiyoruz. Forvet konusunu bunun dışına koyabiliriz. Josef de Souza konusunda net değiliz. Ancak sıcak baktığım bir oyuncu. Şartlar uygun olursa kullabiliriz." şeklinde konuştu.

"Benim kontrata ihtiyacım yok"

Beşiktaş ile kontrat yapmaya ihtiyacı olmadığını vurgulayan Sergen Yalçın, "Benim Beşiktaş'la kontrat yapmaya ihtiyacım yok. Ben Beşiktaş camiası istediği sürece buradayım. Ben buranın adamıyım. Burada yetişmiş bir oyuncuyum. İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz. Beşiktaş'ın ana hedefi Türkiye şampiyonu olmaktır. Çok uzun bir maraton bizi bekliyor. 50-60 maç oynayacağız. Önemli olan son periyotta iyi olmak. Ligin sonunda yarışmacı kimliğini korumak, hedefe bağlı kalmak.dedi.

"Rakiplerimiz güçlendi"

Kadrolarının rakiplerinin gerisinde olduğunu itiraf eden Sergen Yalçın, "Rakiplerimiz güçlendi. Fenerbahçe fazla transfer yaptı. Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor'un kemik kadrosu var. Bizim şu ana yaptığımız transferler yeterli değil. Görüşmeler sürüyor. Herkes çalışıyor. Doğal olarak alternatifli bir kadro istiyoruz. Ligin ikinci yarısında 3 günde bir maç oynayacağız. Yavaş yavaş alternatifli bir kadro kuracağız. Görüştüğümüz isimler var." ifadelerini kullandı.

"İndirim talep ettik, belki..."

Ljajic ve Vida'dan indirim talep ettiklerini söyleyen Sergen Yalçın, "Georges-Kévin N'Koudou'nun kronik sakatlığı var, dedim ama detayını bilmiyorum. Sürekli sakatlık sorunu yaşıyor. 50 maç oynayacağız ama onun sakatlık oranı yüksek. İyi ve yetenekli bir oyuncu. Maksimum seviyede yararlanmaya çalışacağız. Şu anda sakatlığı var. Trabzonspor maçında olmayacak. Adem Ljajic ve Vida bizimle beraber. Planlamamızda da var. Yönetim onlardan indirim talep etti. Belki cevap verirler." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler