"Sergen Yalçın'ın gitmesine gerek kalmazdı."

26.04.2020 - 23:41 | Son Güncellenme: 27.04.2020 - 00:00

"Sergen Yalçın'ın gitmesine gerek kalmazdı."

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik adam; Sergen Yalçın, Bursaspor'daki dönemi ve daha birçok konuda görüşlerini dile getirdi.

TRT SPOR'un Instagram hesabında Erman Gönülşen'in sorularını yanıtlayan Karaman,liglerin başlangıç tarihi ile ilgili gündem üzerine, "Herkes bir öngörü ortaya atıyor. Mutlaka fikirler olmalı. Virüsün kontrol altına aldığı bir ülke olan Çin, liglerin başlama tarihini Haziran sonu Temmuz başı diyor. Almanlar 19 Mayıs'ta oynamak istiyor bu bir öngörü. Futbol federasyonu karar veremiyor. Olağanüstü bir durumda kararı tek başına bir kurum veremiyor.  Almanlar diyor ki ''Sezon sonuna kadar 2 kez test yapacağız, antrenmandan ve maçtan önce" Teknik direktörde çıktı virüs, hakemde çıktı, takımın en önemli iki oyuncusunda çıktı ne yapacaksın? Oyuncu sakatlandı acil hastaneye gitmesi gerekiyor, şu aşamada kaç kişi hastaneye gitmek istiyor? Benim öngörüm, Türkiye'deki görüntü minimum 1 aya daha ihtiyacımız var. Müthiş bir çalışma var ülkemizde. Tebrik etmek lazım. Kulüplerin 4 haftaya ihtiyacı var. Bu süreci verdikten sonra ligin başlama tarihini çok rahat söyleyebiliriz. Ben Haziran'da ligin başlayacağına inanmıyorum." dedi.

Bursaspor'daki dönemi

Tecrübeli teknik adam, Bursaspor dönemiyle ilgili olarak, ''Bursaspor'a gittiğimde takım çat çat oynuyordu. Belluschi, Batalla... Biz diğer takımlara gittiğimizde pas vermeyi öğretiyorduk. Bursaspor'da kadro çok iyiydi. Taktik anlamda düşündüklerimi yapabiliyordum'' dedi.

Karaman Yeni Malatyaspor'dan bahsederken, ''Kayserispor maçına giderken bazı futbolcular yanımıza geldi, 'Bifouma otobüse binerse biz binmeyiz' dediler. Yiğithan Güveli kilo almış 2 metre boyu var, iki ayağını kullanıyor, oyun zekası var. Sakatlıklarla uğraşıyor. 'Bu halin ne senin ya kabul etmiyorum' dedim." ifadesini kullandı.

Karaman Yeni Malatyaspor'un kümede kalma formülünü ''3 tane maçı yüzde yüz kazanmak zorundayız. Ama bunun için de iyi hazırlanmalıyız.'' olarak açıklarken; ''Yeni Malatyaspor'da Guilherme ve Jahovic gitmeseydi, Sergen Yalçın'ın gitmesine gerek kalmazdı.'' diye de görüş bildirdi.

Kulüplerin ekonomik durumuyla ilgili yorum yapan tecrübeli teknik adam, ''Ekonomik baskı bütün takımları mahvetti. Koronavirüsten sonra bu takımların işi daha zor. Yardımlar olmasaydı bazı takımlar lige başlayamazdı. Kulüpler geçmiş dönemdeki oyunculara borçlarını ödeyemedi.'' deiye konuştu.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ile ilgili bir anısını da anlatan Hikmet Karaman, "Jürgen Klopp emekçi bir adam. Maçtan önce 40 dakika sohbet ettik. Dortmund'a başladığı ikinci gün hazırlık maçı oynuyordu. Dünya görüşü farklıydı. bana Enes'i (Enes Ünal) sormuştu, 'Aubameyang sadece at gibi koşuyor ama ben buna futbolu öğreteceğim' dedi. Aubameyang'ı futbolcu yapan Klopp'tur." dedi.

 

 

Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Bursaspor ile Klopp'lu Borussia Dortmund 14 Temmuz 2013'teki hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti.

Dortmund'un 4-1 kazandığı maçta Klopp ile Karaman arasındaki diyalog dikkat çekerken, tecrübeli teknik adam o dönem Klopp'un genç oyuncuları Enes Ünal'ı sorduğunu söylemiş, "Ben de ona 'izle ve gör' dedim." ifadesini kullanmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler