Sergen Yalçın’ın istediği Hulk, ülkesini seçti!

30.01.2021 - 01:31 | Son Güncellenme: 30.01.2021 - 01:44

Son dakika transfer haberleri... Ara transfer döneminde adı sıkça Beşiktaş ile anılan Brezilyalı forvet Hulk, ülkesine döndü. Atletico Mineiro, Hulk ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. İşte detaylar...

Sergen Yalçın’ın istediği Hulk, ülkesini seçti!

Beşiktaş’ın günlerdir peşinde olduğu Hulk, Atletico Mineiro’yu seçti. Brezilya ekibi, sosyal medya hesabından Hulk ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Minerio, golcü oyuncunun önümüzdeki günlerde sağlık kontrolleri ve resmi sözleşmeyi imzalamak için Belo Horizonte'ye geleceğini açıkladı.

Sergen Yalçın 'Hulk' demişti

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, devre arası transfer döneminde kadroya tecrübeli bir forvet takviyesi yapılmasını istediğini yönetime bildirmişti. Yalçın, Süper Lig’de 2-1 kazanılan Göztepe maçı sonrasında da ''Santrfor bölgesine transfer istiyoruz. Şartlar uygun olur mu bakacağız. Ben raporumu daha önce verdim. Uygun olursa santrfor istiyoruz. Bu benim konum değil, başkan ve yönetimin konusu. Olursa olur, olmazsa kadromuzla devam edeceğiz” dedi.

Siyah - beyazlılarda gündeme ilk olarak Mandzukic ismi geldi ancak yıldız futbolcu ile mali konularda anlaşma sağlanamadı. Hırvat futbolcu, daha sonra Milan'ın yolunu tuttu. Ardından Hulk forvet transferi için aday olurken, Brezilyalı golcü de ülkesi takımı Atletico Mineiro'ya döndü. Böylece Yalçın’ın iki istediği de gerçekleşmemiş oldu. 

 

 

Kartal’da forvet transferi için geriye Cenk Tosun seçeneği kaldı ancak mevcut takım ve oyun sistemini göz önüne alan Sergen Yalçın, önceliğinin Hulk olduğunu yönetime daha önce bildirmişti. 

 

Hulk, Çin Süper Ligi'nde geride kalan 2020 sezonunda Shanghai SIPG formasıyla 17 maça çıkarken 6 gol attı. 34 yaşındaki futbolcu, 17 maçın 13'ünde ilk 11'de sahaya çıktı ve 1283 dakika süre aldı. Asya Şampiyonlar Ligi'nde de 4 maça çıkan Hulk, 2 gol sevinci yaşadı.

Cenk Tosun ise devam eden Premier Lig'den sadece 5 maçta toplam 43 dakika süre alabildi. Tosun, gol ve asist kaydedemedi. Lig Kupası ve FA Cup'ta birer maça çıkan Tosun, 1 gol attı.
 

Cenk Tosun’un Everton'daki tüm performansı

2018 yılında, 22 milyon Euro bonservis bedeli ile Everton’a transfer olan milli yıldız, mavi - beyazlı takım ile sahaya çıktığı 58 karşılaşmada 11 gol atarken, 6 da asist kaydetti.

 

Beşiktaş'a yeşil ışık

EURO 2020 öncesi düzenli oynayacağı bir takıma gitmek isteyen Cenk Tosun, kısa süre önce "Eveton ile anlaşma sağlanması halinde Beşiktaş’a dönmeye hazırım." açıklamasını yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler