Formula 1 Haberleri | Sergio Perez'den Red Bull Racing ile yeni sözleşme

Orhan Gülek
31.05.2022 - 16:29 | Son Güncellenme: 31.05.2022 - 16:39

Formula 1'de son yapılan Monaco Grand Prix'sini kazanan Red Bull Racing'in Meksikalı pilotu Sergio Perez, 2024'e kadar takımıyla yeni sözleşme imzaladı.

Formula 1 Haberleri | Sergio Perez'den Red Bull Racing ile yeni sözleşme

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull Racing, Sergio Perez'in kontratını 2024 sonuna kadar uzattığını açıkladı. Meksikalı sürücü, 2020 yılının ardından Red Bull'a katılmış ve ilk yılında istikrar yakalamakta zorlanmıştı. Fakat geçen yılın son yarışı olan Abu Dhabi GP de dahil olmak üzere çeşitli yarışlarda takım arkadaşına büyük destek verdi.

Monaco'da üçüncü zaferine ulaştı

Hatta Perez, geçen hafta sonu Monako'da takım arkadaşına kıyasla daha güçlü bir performans sergiledi ve pazar günkü yarışı ilk sırada tamamlayarak kariyerinin üçüncü zaferini elde etti.

Sergio Perez: "Monako Grand Prix'sini kazanmak her sürücünün rüyasıdır"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sergio Perez "Bu, benim için inanılmaz bir haftaydı. Monako Grand Prix'sini kazanmak her sürücünün rüyasıdır ve şimdi takımımla yarışmaya 2024 sonuna kadar devam edeceğimi açıklamak beni daha da mutlu ediyor. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum ve artık takım içerisinde kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. Birlikte çok iyi çalışıyoruz ve Max ile hem pist üstünde hem de pist dışında ilişkim kesinlikle bizi daha da ileriye götürmeye yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Red Bull'un sürücü kadrosu 2024'e kadar kesinleşti

Öte yandan son şampiyon Verstappen de Red Bull ile olan anlaşmasını 2028 sonuna kadar uzatmıştı. Böylelikle Red Bull'un sürücü kadrosu, en azından 2024 sonuna kadar kesinleşmiş oldu. Bu, 2023 sonunda Red Bull ile olan anlaşması bitecek olan Pierre Gasly'nin, ana takıma geçme şansının neredeyse hiç olmadığı anlamına geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler