Kabahatler ve bahaneler

13.06.2022 - 14:30 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 14:58

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan sezonun 8. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si ile devam etti. Red Bull Racing takımlar ve pilotlar sıralamasında zirvede yer alıyor.

Kabahatler ve bahaneler

Yiğit YÜKSEL - AJANSSPOR

Formula 1'de sezon ortasına doğru hızla ilerlerken mevcut durum sezon başından farklı bir noktaya evrildi. Kabahatler kadar bahaneler de su yüzüne çıkmaya başladı.

Haas aracı geliştirmiyor

Haas maddi gerekçelerle Ferrari motoru yüzünden iyi başladığı sezonda aracı yeteri kadar geliştirmiyor. İvme kayboldu. Potansiyel eriyor.

toto Wolff, kötü araç için Hamilton’dan sürekli özür diliyor

Diğer takımlar araç yüksekliğiyle oynayarak yunuslama sorununu asgari düzeye indirmiş durumda. Wolff’un özür dilemediği diğer aracı kullanan Russell'ın bir istikrar abidesi olarak bitiremediği yarış yok ve en kötü derecesi beşincilik.

Hamilton’a Hollywood’da başarılar

Hamilton ünlü oyuncu Brad Pitt ile ortak filmleri hakkında buluştu. Şampiyon sürücü film için heyecanlı. Aynı heyecanı yarışırken gösterdiğini söylemek güç. İspanya’da ilk turda geriye düştüğü için yarıştan çekilmek istedi. 40 yaşındaki Alonso ise her yarış varını yoğunu ortaya koyup her ter damlasının hakkını vermeye çalışıyor.

Perez’i şampiyon yapmazlar

Meksikalı şu an pistteki en hızlı ve motivasyonu yüksek sürücülerden birisi. Verstappen ile arasındaki 21 puan farkla şampiyonayı ikinci sırada götürüyor. RedBull takımı İspanya’da Perez’e galibiyeti Verstappen’e vermesini emretti. Meksikalı sürücünün şampiyon olabilmesindeki en büyük engel kendi takımı.

Ferrari şampiyon olmayı unutmuş

Ferrari takımının Vettel zamanlarından beri edindiği kötü bir huy var. Başarılı oldukça bocalamaya başlıyorlar. Sezona fırtına gibi başlayan İtalyan takımının yine eli ayağına dolanmaya başladı. Dayanıklılık sorunları ve strateji hataları sürücüleri şampiyonluk puanlarından ediyor. Leclerc ve Russell arasında 17 puan kaldı.

Latifi koltuğunu hak etmiyor

Babası Williams’ın ana sponsoru olan Latifi yaptığı sonsuz hatalar ve kariyeri boyunca neredeyse hiçbir varlık gösterememesi nedeniyle koltuğu hak etmediğini ispatlamaya başladı. Keşke Latifi yerine Antonio Giovinazzi’yi izleyebilseydik.

Ricciardo kaç takım daha değiştirecek? 

Avustralyalı sürücü F1 kariyerindeki beşinci takımda aradığı saadeti bulmaya çalışıyor. Ülkedaşı Mark Webber dokuz galibiyet ve 217 yarış sonunda emekli oldu. Ricciardo’nun 218 yarışta sekiz galibiyeti bulunuyor. Sürücü artık şampiyon olma hayalini yaşayamadığından yüzü eskisi gibi gülmüyor.

Sezon Ferrari-RedBull kapışmasıyla devam ediyor

Ferrari eğer son yarışlarda yaşadığı durumdan çıkamazsa markalar ve sürücüler şampiyonluğunu rahat bir şekilde RedBull’a teslim eder. Russell bir vites daha büyütüp tek başına Ferrari’yi sürücü ve markalarda ikincilikten bile edebilir. Sezonun gidişatı için kilit takım Ferrari. Sezonun bitimine daha 14 yarış var. Heyecanın bitmemesi için RedBull’un yanına mutlaka bir takım gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler