Serhat Akın, Radyospor'a konuştu: "Fenerbahçe'yi ayran yaparlar demedim. Kul hakkı var!"

21.05.2019 - 15:24 | Son Güncellenme: 21.05.2019 - 18:24

Serhat Akın, Radyospor'a konuştu: "Fenerbahçe'yi ayran yaparlar demedim. Kul hakkı var!"

Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcularından Serhat Akın, Radyospor’a canlı yayına katıldı ve çok çarpıcı ifadeler kullandı. “Fenerbahçe’yi Audi Cup’ta ayran yaparlar” gibi bir ifadeyi kullanmadığını ve o ifadenin bir takipçi tarafından yazıldığını söyleyen Akın, sarı-lacivertlilerin performansı hakkında da tespitlerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Serhat Akın’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'yi Audi Cup'ta ayran yaparlar demedim"

Dün bazı olaylar oldu. Sosyal medyadan yorumlar yapıyorum. Futbolu konuşuyorum. Canlı yayında karşımda insanlar bana soru soruyor. Eski bir futbolcu ile irtibata geçip sorular soruyor. Biz de sohbet ediyoruz. Birisi, “Serhat abi Fenerbahçe’yi Audi Cup’ta ayran yaparlar” diye yazdı. Türkiye’de boş insanlar olduğu bilinir. Bu insanların bana atıp tutması beni üzmez. Ama usta gazetecilerin konuyu bilmeden yorum yapması enteresan. Herkesin işine saygı duyması lazım. Birilerinin mesajlarını okuyup değerlendiriyorum. İçinden bunu cımbızla çekiyorlar ve bu bir anda olay oluyor. Benim Audi Cup’a Fenerbahçe’nin katılacağını sonradan öğrendim.

"Kul hakkı diye bir şey var. Takipçim yazdı"

Ben gözümü açtığımdan beri Fenerbahçeliyim. “Fenerbahçe’yi Audi Cup’ta ayran yaparlar” ne demek? Bunu ben söylemedim. Ben bunu söylemedim. Biri bana para verse böyle bir cümle kullanmam. Böyle bir cümleyi kullanmamış olmama rağmen demişim gibi yansıtmaları çok üzücü. Ben Galatasaray hakkında da böyle bir cümle kullanmam. Ben kalkıp da böyle bir şey söylemem. Geleneksel bir turnuva. İnsanlar oturup bir kendini sorgulamalı. Bir de kul hakkı diye bir şey var. Önemli gazeteciler ağzımdan duymamış olmasına rağmen eleştirdi. Bu üzdü. Tekrar söylüyorum; bunu bir takipçim yazdı. Ben de onun cümlesini okudum. O cümleyi ben söylemedim. Beni bilen bilir. Fenerbahçe’ye hizmet ettim. Çocukluğum da Fenerbahçe ile geçti. Böyle cümleleri hayatımda kurmadım. Burada bir art niyet var. Artık sosyal medyada 13-14 yaşındaki çocuklar aktif. Takipçi kazanmak için öyle şeyler yapabiliyorlar.

"Fenerbahçe için sezon planlanmış başlamadı"

Sezon planlanmış başlanmadı. Transferler son dakika arka arkaya geldi. Hoca konusu planlanmış değildi. İşler en başta karman çorman başladı. Ben Ersun Yanal’a bir şey diyemem. Beraber de çalıştık. Cocu ile kıyaslayamayız. Cocu teknik direktörlükte yeni. Öyle bir kıyas yapmam. İstatistiklere bakınca da Ersun Yanal ile işler istendiği gibi gitmedi. Yanal kurduğu bir takıma gelmedi. Bu her zaman zordur. Ama daha sonra istediği transferler oldu. Fenerbahçe genelde iyi değil.

"Rakibe tokat atınca kahraman mı oluyorsun?"

Hasan Ali Kaldırım iyi bir sezon geçirdi. İnanılmaz önemli maçlar oynadı. Beşiktaş maçında gol attı. Ben de kendisini eleştirdim ama bu sezon övdük. Dirar ve Valbuena da öyle. Soldado önemli bir golcüydü. Jailson önemli bir futbolcu. Galatasaray maçında çıkış yakaladı oradaki olay sonrası takımını yalnız bıraktı. Takımın kalbi pozisyonunda oynayan bir oyuncu. Hem takım hem de Jailson için büyük kayıp oldu. Jailson tokat attı diye övdüler. Avrupa’da olsa sözleşmesini belki feshederler. Türkiye’de futbolun dışında her şeyle uğraşıyoruz. Tokat atınca kahraman mı oluyorsun? O zaman her 10 maçta bir tokat atarsın. Jailson önemli bir gol attı. Ben ne anladım bu işten? Fenerbahçe’ye zarar verdi. Soldado da aynı şekilde. 6 maç oynamamak demek maç ritmini kaybetmek demek. Futbolcu olmayanlar çok iyi bilmeyebilir. Ben 10 hafta yedek kaldım ister istemez performans düşüklüğü oldu.

"Başkan ile Moses transferinde konuştuk"

Ayew’den çok umutluydum. Beni çok heyecanlandırmıştı. Takımın beklentilerin altında kalması da Ayew’i etkiledi. Ayew’in kariyerini biliyoruz. Uçaktan inince heyecanlandıran bir isimdi. Gol atacak, attıracak, maçların kaderini değiştirebilecek bir oyuncu diye geldi. Moses için başkan Ali Koç ile konuştuk. Başkan beni çok heyecanlandıran bir transfer dedim. Başkan da bana, ‘Bakacağız göreceğiz’ dedi.

"Bütün sezon mı yan etkenlerde problem var?"

Ersun Yanal geldiğinden beri net bir açıklama yapmadı. Bahane üretiyor demiyorum ama bütün sezon mu yan etkenlerde problem var? Hasan Ali nasıl parladı da büyük oyuncular düşüşte. Mesela; Valbuena neden sürekli oynamıyor? Niye bir var, bir yok. Galatasaray’da örneğin; Onyekuru kötü oynuyor ama Fatih Hoca çıkarmıyor. Neden? Onyekuru’nun 90.dakikada bile bir şey yapabileceğine inanıyorum. Böyle bir durumda Fatih Terim’i elbette överim. Lorant döneminde 8-9 maç gol atamadım. Lorant’a oynamak istemediğimi söyledim. O da bana, ”Bacağın da kopsa oynatacağım. Gol de atma, istersen koşma” dedi. Ben daha sonra goller atmaya başladım. Hoca çok büyük bir etkendir.

"Fenerbahçe'nin kadrosu banko ilk 3'te olur"

Şenol Güneş neden sürekli gol kralı çıkarıyor? Slimani neden atamıyor? Bunun araştırmasını yapmak gerek. Slimani çok ciddi rakamlar alıyor. Hakem mi bunun etkeni? Liverpool örneği var. Jürgen Klopp neler yaptı gördük. Beşiktaş’a bitmiş bir Gomez gelmişti. Neler yaptı? Fenerbahçe’de bir şeyler var. Bunu hissediyorsun. Dirar kadro dışı kalmıştı, ligin ikinci yarısında bambaşka. Sürekli sorunlar yaşandı. Acaba burada eksik olan ne? Fenerbahçe’nin kadrosu kağıt üstünde banko ilk 3’te olur.

Damien Comolli'ye eleştiri...

Slimani’yi tanımam, etmem. “En büyük pişmanlığım Fenerbahçe’ye gelmek” demiş. Ali Koç, futbolun yetkilisi Comolli demişti. Comolli böyle bir duruma ne diyor? Böyle şeyler de takımı etkiliyor olabilir. Fenerbahçe’de gruplaşmalar olduğunu düşünüyorum. Ben Fenerbahçe’de taşlar yerine hiç oturmadı. Ben Comolli’nin yine tam yetkili olduğuna inanıyorum. Biz görevde olsak ve bu transferleri yapsak, Kadıköy’de bizi asarlar dedim. Ne Comolli imiş. Kan bağı mı var Ali Koç ile? Onu anlayamadım. Yapılan transferlerden 1 tanesi bile iyi çıkmaz mı?

"Ersun Yanal ile devam edilecekse tam devam edilsin"

Transferler nasıl olacak bilmiyorum. Yine transferler tutmazsa ne olacak? Fenerbahçe 3-5 sene şampiyon olmasın ama gelecek kadroya şans verelim dedim. Desem de teknik adam değişiklikleri oldu. Ersun Hoca ile devam edilecekse tam devam edilsin. Bir sistem oturtulmak zorunda.

"Bu sezon maalesef krediler tükendi"

Aykut Kocaman kalsa başarılı olurdu diyorlar. Ersun Hoca geldi mi? 3 sene devam etsin. Bu yeni yapılanmayı bir görelim. Yapılanma 1 sezonda olmaz. Chelsea 1 sene de mi çok başarılı şeyler yaptı? Yönetime de hocaya da kredi vermek lazım. Fakat; bu sezon maalesef krediler tükendi. Neden oldu? Sebep ne? Fenerbahçe kendi içinde çözmeli. İnşallah çözer. Fenerbahçe’nin en kötü ilk 3’te olması gerekirdi.

Senin için hazırladığımız haberler