Serhat Akın'dan iddialı açıklamalar!

05.03.2020 - 18:59 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 16:09

Serhat Akın'dan iddialı açıklamalar!

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Ersun Yanal'ın en büyük hatası neydi? Ali Koç ne yapmalı?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın'ın açıklamaları şu şekilde:

En güçlü aday Tayfun Korkut!

"Ben Fenerbahçe'nin Alman ekolünden ilerleyeceği duyumunu aldım. Burada en güçlü isim Tayfun Korkut gibi duruyor. Fenerbahçe gerçekten çok zorlu bir süreçten geçiyor. Ben Ali Koç'u destekledim ancak onun yanına da onu destekleyecek isimler lazım. Burada bir vefasızlık var. Bizim Ali Koç'a sahip çıkmamız lazım. Taraftarlar "Ersun Yanal ve Ali Koç el ele!" diyor. Bu çocuk oyuncağı değil. Her sene başkan ve hoca değişmez. Ben Fenerbahçe'ye geldiğimde 5 yıldır şampiyon olamıyorduk ve Başkanımız hala başımızdaydı. "

Ali Koç'u yanlış yönlendiriyorlar!

"Başkan değişmemeli. Başarısızlıkta herkes Ali Koç'u ve Ersun Yanal'ı konuşuyor ancak diğer isimler konuşulmuyor. Ben Fenerbahçe başkanı olsam toplu bir temizlik yapardım. Başkanın yanındaki isimler çok sivri açıklamalar yapıyor. Başkanı yanlış yönlendiriyorlar. Fenerbahçe böyle yönetilmez. Aziz Yıldırım çok güçlür bir insandı ancak yanındaki isimler de çok güçlüydü. Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp ve Nihat Özdemir... Bunlar çok güçlü isimlerdi. Burada tüm işleri Ali Koç yapıyor. Bir insanın gücü bir yere kadardır. Başkan her şeye yetişemiyor. Ali Koç bir karar almalı. Tayfun Korkut geldiği zaman kimse ona dokunmamalı. 1-2 sene süre verilmeli. Ersun Yanal'ın yanlış karar olduğunu en başından beri söylüyordum. Adım kadar eminim Ali Koç'ta Ersun Yanal'ı istemedi. Ersun Yanal taraftar için geldi. Tayfun Korkut çok doğru ve düzgün bir isim. Her şeyden önemlisi Fenerbahçe'de top oynamış."

Ersun Yanal kariyeri boyunca 1 tane oyuncu çıkartmış mı?

"Fenerbahçe'de her şey kötü gidiyor ancak Ferdi gibi bir oyuncu var. Ferdi bir pırlantadır. Ferdi'yi ben mi yontacağım? Radyospor mu yontacak? Hocanın bunu yapması lazım. Antrenmanlarda dronelar havalanıyor ancak her şey bilgisayar değil. Neden Ersun Yanal'ın yanında eski bir futbolcu yok. Ben Fenerbahçe'yle büyüdüm. Benim hocam Mustafa Denizli, yardımcı hocam ise Oğuz Çetin'di. Bir Fenerbahçe efsanesi benim hocamdı. Şimdi neden Tuncay ve Emre konuşuluyor? Çünkü ihtiyaç var. Başkan bunlara şimdi dönüyor. Cocu'nun yanına Pierre van Hooijdonk gelmeliydi. Orada bu renkleri, camiayı ve ruhu anlatacak biri lazım. Klopp neden başarılı? Adam dişlerini kıracak kadar hırslı. Bu hırsını oyunculara da geçiriyor. Ersun Yanal bunu başaramıyordu. Ersun Yanal bir senedir aynı kadroyu çıkarıyordu. İstatistik nerede? Bizim en başarılı oyuncumuz Ferdi. Oynadığı süreye oranla en başarılı oyuncumuz. Neden oynatmıyorsun hoca? Bana anlat. Zamanı gelince alacağım diyordu. Zamanı geldi ve gitti. Ersun Yanal kariyeri boyunca 1 tane oyuncu çıkartmış mı? Hep hazır oyuncularla oynuyor. Vedat'ı, Emre'yi ve Gustavo'yu bende oynatırım. Bu oyuncuları oynatmak için lisansa gerek yok."

Camia olarak çok vefasızız!

"Ben Fenerbahçe'ye çok üzülüyorum. Beni kimse aramdı. Bazen ön planda olup Başkanı destekleyince yanındaki insanlar araya giriyor. Başkana camia olarak çok vefasız olduğumuzu söyledim. Galatasaray'da yardımcı hocalar hep eski oyuncular. Beşiktaş'ta İlhan Mansız ve Guti denendi. Bizim kulüpte 10 senedir kimse yok. Biz 5 senede 3 şampiyonluk yaşadık, Şampiyonlar Ligi'nde oynadık ve çok başarılı olduk. Sadettin Saran bizimler birlikte Samandıra'da yatıp kalkan bir insandı. Sadettin Saran bile benim onları ne kadar desteklediğimi anlatıp rica etti."

Başkan öl dese ölürüm!

"Ben dünyanın birçok stadyumunda ve turnuvasında oynadım. Birçok yabancı dil biliyorum. Benim amacım para kazanmak değil. Scoutta olurum. 1 tane değil 10 tane Ferdi bulurum. Ben bunları söyledim ancak bir dönüş olmadı. Biz askeriz. Benim hayalim ve hayatım Fenerbahçe'yle geçti. Başkan öl dese biz zaten öleceğiz. Benim yeterki Fenerbahçe'ye katkım olsun. Ben karşılığında bir para beklemiyorum. Herkes bir şeyler kaçırabilir ancak Juventus seviyesinde bir Merih Demiral'ı kaçıramazsınız. Ben olsam tüm altyapıyı kovarım. Türkiye'de zaten stoper sorunu var ve sen altyapındaki bu oyuncuyu farkedemiyorsan burada ciddi bir sıkıntı vardır. Ülkede kaleci problemi var diyorlar. Mert Günok, Volkan Babacan ve Serkan Kırıntılı, bu üç isim de Fenerbahçe çıkışlı. Bu iş Volkan Ballı'yla olmaz. Volkan Ballı bu işi kurtaramaz. Tesise gelir gider okadar. "

Sadece hırsımla %20 fark yaratırım!

"Fenerbahçe altyapısında bir tane eski oyuncu yok. Ersun Yanal sürekli Fenerbahçeliyim diyor. Bizi neden çağırmadı? Her basın toplantısında şiir okuyor. Sen bize şiir okuma hocalık yap. Biz onun milli takımdan öğrencileriyiz. Bizi çağırıp destek isteyebilirdi. Beraber bu kulübü ayağa kaldırabilirdik. Yani ben şu anda yerimde duramıyorum. Ben bu kadar hırslıyım. Ben olsam o Samandıra'yı ayağa kaldırırım. Sırf şu hırsımla oyuncular üzerinde %20 fark yaratırım. Ben o kadar iddialıyım. Galatasaray maçında o çimlerin falan ayağa kalkması lazımdı. Biz böyle gördük."

Senin için hazırladığımız haberler