Serhat Galip kimdir, kaç yaşında, nereli?

18.05.2021 - 18:38 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 18:43

Memleket Partisi'nin kurucu üyelerinden, eski bürokrat Serhat Galip kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Serhat Galip'in asıl mesleği nedir?

Serhat Galip kimdir, kaç yaşında, nereli?

Memleket Partisi, 1 gün önce 17 Mayıs 2021 tarihinde resmiyete döküldü. Partinin kuruluşuyla beraber Memleket Hareketi yeni bir forma döküldü ve parti adı da belirlendi. Uzunca süredir Memleket Partisi'nin kurulup kurulmayacağı tartışmaları yapılıyordu. Ayrıca, partinin kuruluş sürecinde yer alan ve üst kademelerde görevlendirilen isimlerde duyuruldu. O isimlerden Serhat Galip de merak ediliyor. Peki, Serhat Galip kimdir, kaç yaşında ve nereli? Serhat Galip'in asıl mesleği nedir?

Serhat Galip kimdir, kaç yaşında, nereli?

Serhat Galip 25 Mayıs 1954 tarihinde Yunanistan'ın Gümülcine ilinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Gümülcine'de tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi'nden "Üretim Yönetimi" alanında yüksek lisans derecesi almıştır.

Serhat Galip ne iş yapıyor?

1983 yılında Başbakanlıkta memuriyete başlamış olup Lefkoşa, Üsküp ve Saraybosna Büyükelçilikleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2015 yılında Başbakanlıkta Başmüşavir olmuştur. 15 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla Karadağ Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. Yunanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Galip, Memleket Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevinde yer almaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler