'Seri'den hiç ışık alamadım, Selçuk ruhunu kaybetmiş'

09.08.2019 - 14:35 | Son Güncellenme: 09.08.2019 - 11:46

'Seri'den hiç ışık alamadım, Selçuk ruhunu kaybetmiş'

Sabah gazetesinin deneyimli yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'ın Süper Kupa zaferinin ardından köşesinde sarı kırmızılı ekibi değerlendirdi. İşte detaylar...

Şakalar bitti ve ciddiler başladı ve çarşamba gecesi iki Şampiyonlar Ligi takımımız Galatasaray ve Başakşehir'i sezonun ilk resmi maçlarında izledik. Durum, tatsız!.

 

Şampiyon adayları buysa, Digiturk/Bein, naklen yayın için verdiği 410 milyon doları zor çıkarır..

 

Galatasaray - Akhisar Süper Kupa final maçının son dakikaları oynanıyor. 1-0 mağlup Akhisar bastırıyor, pozisyonlara giriyor, kaçırıyor. Yani "Nefes kesen bir kupa finali" öyle mi?

Hayır.. Ekran başında zaten bir avuç kişiyiz. Yanımda Muzaffer (Yıldırım) ve Cengiz (Özdemir) yoklara karıştıktan sonra gurubun tek Fenerlisi Can var. Yaso'nun eşi..

 

O bile "Aman atamasınlar" diyor. Ortak korkumuz, maçın uzaması ve bu tatsızlığa bir yarım saat daha tahammül zorunda kalmamız.. Anlayın!. Sezon daha başı ve ilk heyecan günlerindeki halimiz bu!.

 

İlk ciddi ve resmi maçını bir ikinci lig takımı önünde yapan Galatasaray'ın futbol mutbol oynadığı yok.. Savunma delik deşik.. Akhisar'ın bir santrforu olsa rahatça dörtlerdi şampiyonu..

Orta saha hiç yok.. Seri'den hiçbir ışık alamadım. Ayni yerde oynayan Ömer Bayram çok ama çok daha etkiliydi.

 

Selçuk ruhunu kaybetmiş. Futbolu artık istatistiklere oynuyor. Fatih Hocası'na kendini beğendirecek ya.. İlle de garantili pas. Yahu oyun kurucu bu kadar pasif oynar mı?.

 

Selçuk en yaratıcı futbolcuydu. Riski göze almak gerek yaratıcı olmak için. Şimdi "Sıfır Risk"le oynuyor. O zaman takıma katkısı da sıfır.

 

Belhanda, süper bir gol attı. Tamam.. Peki onun dışında?. Hele top rakipte iken oyunda var mı?. Ve gene hakem sayesinde ikinci sarıyı görmedi.

 

Forvet!. Santrfor hala yok. Falcao gelmezse, yandı gülüm keten helva.. Tek ümit, Kaf Dağı'nın ardında.. Diagne'yi, Kasımpaşalı Diagne'yi kazanmak..

 

Mariano'nun sağdan önündeki açıkla ikili bindirmeleri bitmiş. Jimmy Durmaz'la zerre uyuşamadılar.

 

Solda aynen, Nagatoma yalnızları oynadı. Nerde o baş döndüren kanat akınları, nerde bu ölü, şaşkın futbol..

 

Hücum gücü tamamen bireysel yeteneklere kalmış.. Adem Büyük bilmem nerden çakacak da, Belhanda üç kişi arasından sıyrılıp vuracak da.. Ölme eşeğim ölme..

 

Size bir şey diyeyim mi?. Galatasaray lig sezonunu da bu defa ikinci ligden gelen rakiple açıyor. Denizlispor'la oynayacaklar. Söyleyeyim.. İşleri zor. Çok zor!

Senin için hazırladığımız haberler