Serie A, Saran Group 'ta!

30.07.2021 - 00:23 | Son Güncellenme: 30.07.2021 - 09:29

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Play Spor'da Serie A'nın yayın haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Serie A, Saran Group 'ta!

AJANSSPOR - HABER

 

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Play Spor'dan Okay Karacan'ın konuğu oldu. Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Saran, konuşmasının bir bölümünde Serie A'nın yayın haklarına da değindi. 

"Bir karar verdik..."

Türkiye'de izlenen spor içeriklerinin önemli bir bölümünün Saran Group çatısı altında toplantığını vurgulayan Sadettin Saran: "Ömür boyu İngiltere Premier Ligi bizde kalacak diye bir şey yok. Almanya Bundesliga için bir karar verdik. Bayern Münih her sene şampiyon oluyor dedik. Bu sene İtalya’ya yatırım yaptık" diye konuştu. 

"İki spor kanalıyla ortak olduk..."

Saran ayrıca, konuşmasının devam eden bölümünde Avrupa'daki iki spor kanalıyla ortaklık girişiminde bulunduklarını şu sözlerle, ilk kez Play Spor'da duyurdu: "Ülke ismi vermeyeyim çünkü onlar daha açıklamadılar. Biz, Avrupa’nın göbeğinde iki büyük spor kanalına ortak olduk. Keşke ülke ismi verebilsem ama önce onlar basın toplantısı yapacak. İki ülkenin spor kanalıyla ortak olduk."

Serie A'daki Türkler

Geçtiğimiz yıl Inter'le Milan arasında gidip gelen şampiyonluk yarışı, son haftalarda Inter'ın baskın bir üstünlüğüyle sona ermiş; Milano'nun ve Çizme'nin en büyüğü, 11 yıllık aradan sonra Conte'nin takımı Inter olmuştu. Peki, Serie A'da kaç Türk futbolcu var? İşte, Serie A'daki Türk futbolcular...

1-Hakan Çalhanoğlu

2017 yılından bu yana profesyonel futbol kariyerini İtalya'nın Milano kentinde sürdürüyor. 4 yıl süreyle AC Milan'da forma giyen Hakan Çalhanoğlu, yaz transfer sezonunda bedelsiz olarak şehrin diğer büyük takımı Inter'e imza attı. Önümüzdeki yıl, Hakan'ı Inter formasıyla seyredeceğiz. 

2-Koray Günter

2018 yılında Galatasaray'dan bedelsiz olarak Genoa'ya geçen Koray Günter, 2 yıllık zaman diliminin ardından Hellas Verona'ya 2 milyon Euro bedelle transfer oldu. Günter, İtalya'da kariyerini sürdüren bir başka Türk oyuncu.

3-Merih Demiral

Kocaeli doğumlu Merih Demiral, 2019 yılında İtalya ekibi Sassuolo'da 1 yıl kiralık forma giydikten sonra sezon sonu İtalya'ya geçti ve kariyerini Çizme'de sürdürüyor. Sassuolo'da 2 yıl kadar oynayıp 18 milyon Euro bedelle Juventus'a transfer olan Demiral'ın güncel piyasa değeri 28 milyon Euro bandında.

4-Mert Çetin

Bonservisi AS Roma'da bulunan Mert Çetin, geçtiğimiz yıl Hellas Verona'da kiralık forma giymiş; Koray Günter'in takım arkadaşı olmuştu. 

5-Mert Müldür

2019 yılında Rapid Wien'den 4 milyon 700 bin Euro'ya Sassuolo'ya transfer olan Mert Müldür, her geçen gün değerlenmeye devam ediyor. Yaz transfer sezonunda İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga ekipleriyle anılan Müldür, EURO 2020'de Türkiye'nin sahadaki en azimli oyuncularından biriydi. 

6-Kaan Ayhan

Geçtiğimiz sezon Fortuna Düsseldorf'tan 2.5 milyon Euro bedelle Sassuolo'ya geçen Kaan Ayhan, ilk yıl ki performansıyla Sassuolo teknik heyeti için ideal bir rotasyon oyuncusu olduğunu kanıtladı. 

7-Cengiz Ünder

Listenin son sırasındaki isim Cengiz Ünder. Ancak, 24 yaşındaki milli futbolcu önümüzdeki yıl AS Roma'da değil; Olympique Marsilya'da kiralık olarak forma giyecek. AS Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Cengiz'in üstüne çarpı atması üzerine 24'lük futbolcu 8.4 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonuyla Fransız ekibine satıldı.

Senin için hazırladığımız haberler