Serie A'da utanç verici olay! Udinese - Milan maçı durdu

Orhan Gülek
20.01.2024 - 23:38 | Son Güncellenme: 21.01.2024 - 00:48

Son dakika haberleri. İtalya Serie A'da Udinese - Milan maçı, Milan kalecisi Mike Maignan'a yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle durduruldu. İşte detaylar.

Serie A'da utanç verici olay! Udinese - Milan maçı durdu

AJANSSPOR - HABER

İtalya Serie A'da oynanan Udinese - Milan maçı, Milan kalecisi Mike Maignan'a yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle durduruldu. Milanlı futbolcular, soyunma odasının yolunu tuttu.

Maignan, kaleyi terk etti

Maçın 32. dakikasında Udinese tribünlerinden Maignan'a yapılan ırkçı tezahüratlar sonrası Fransız kaleci eldivenlerini çıkarıp kaleyi terk etti ve soyunma odasına doğru yöneldi.

Milan, geri döndü

Milanlı oyuncular soyunma odasına giden Maignan'ı ikna etmek için peşinden gitti. Kısa bir süre sonra Milanlı futbolcular sahaya geldi ve karşılaşma 41. dakikada kaldığı yerden devam etti.

Milan'dan ilk açıklama

Milan, Mike Maignan'a yapılan ırkçı tezahüratlar sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Bu oyunda ırkçılığa yer yok: Dehşet içindeyiz. Seninleyiz Mike" ifadelerine yer verildi. 

Milan son dakika golüyle kazandı

Öte yandan Milan son dakika golüyle maçı 3-2 kazandı. Udinese'nin gollerini 42. dakikada Lazar Samardzic ve 62. dakikada Florian Thauvin kaydetti. Milan'ın gollerini ise 31. dakikada Ruben Loftus-Cheek, 83. dakikada Luka Jovic ve 90+3. dakikada Noah Okafor attı.

Bu sonuçla Milan 45 puanla üçüncü, Udinese ise 18 puanla on yedinci sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Costacurta'dan Hakan Çalhanoğlu'na övgü!
Habere Git

Vinicius Junior da ırkçı tezahürata maruz kalmıştı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin önemli takımlarından Real Madrid’in ünlü Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior da geçen yıl Valencia ile oynanan son lig maçında yine ırkçı tezahürata maruz kalmıştı.

Brezilyalı futbolcu, maç sonrası yaptığı açıklamada “İspanya ligi artık ırkçıların” diyerek tepki gösterirken, kendisine en büyük destek Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’den gelmişti.

Hollanda, sert önlemler aldı

Hollanda’da ise bu sezon stadyumlarda kötü tezahürat ve taşkınlıkların önlenmesi için kurallar sıkılaştırıldı.

Stadyumda oyuncu, hakem ve rakip taraftarlara yönelik homofobik, ayrımcı ve ırkçı tezahüratlar nedeniyle maçlara ara veriliyor. Bunun sürmesi halinde ise maç tatil edilecek.

Üç kez 12 aydan fazla stadyum yasağı cezası alan fanatik taraftarlar ömür boyu stadyumlardan men edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler