Çaykur Rizespor 2-0 Alanyaspor (Maç özeti)

05.11.2021 - 21:18 | Son Güncellenme: 05.11.2021 - 23:59

Süper Lig'in sın sırasındaki Çaykur Rizespor, Alanyaspor'u 2-0 yendi. Konuk ekibin Bülent Korkmaz ile yakaladığı 8 maçlık yenilgisizlik serisi sona erdi.

Çaykur Rizespor 2-0 Alanyaspor (Maç özeti)

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 12. haftasında Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yendi. Bu sonuçla Alanyaspor'da göreve geldikten sonra 8 maçını da kaybetmeyen Bülent Korkmaz ilk yenilgisini yaşadı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ev sahibi ekip ise derin bir nefes aldı. 

3 puanı Selim Ay ve Djokovic getirdi

Rize Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım hızlı başladı. 11. dakikada Fernando Boldrin'in pasında Selim Ay, Karadeniz ekibini 1-0 öne geçirdi. 70. dakikada Damian Djokovic penaltıdan farkı 2'ye çıkardı ve mücadele bu sonuçla tamamlandı.   

Rizespor evinde kazanmaya başladı

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Trabzonspor'a kaybeden Çaykur Rizespor kendi sahasında Kasımpaşa'dan sonra güçlü rakibini de devirerek 2'de 2 yaptı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri puanını 7 yapsa da ligin son sırasından hala kurtulamadı. 

Alanyaspor'da 4 önemli eksik

Alanyaspor'da sol bek Cristian Borja sakatlığından dolayı takımındaki yerini alamadı. Akdeniz ekibinde ayrıca Famara Diédhiou, Davidson ve Fatih Aksoy da kart cezalısı oldukları için forma giyemedi. Bülent Korkmaz'ın öğrencileri bu sonuçla 21 puan ve maç fazlasıyla 3. sırada kaldı. 

Çaykur Rizespor-Alanyaspor maç özeti:

 

Süper Lig'de oynanan Çaykur Rizespor-Alanyaspor maçından önemli dakikaların özeti şöyle...

  • 11. dakikada Boldrin’in ceza sahasının sol çaprazından kullandığı serbest vuruşunda topa koşan Selim Ay’ın gerçekleştirdiği kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu.
  • 21. dakikada sağ kanattan gelişen Çaykur Rizezpor atağında köşe direğine yakın bir yerden Boldrin’in yaptığı ortaya kafa vuruşu ile karşılık veren Pohjanpalo’nun vuruşunda top kaleci Serkan’ın kucağında kaldı.

İkinci yarıdan dakikalar 

 

  • 46. dakikada Baiano'nun sağdan ceza yayı üzerine pasında, Boldrin'in rakibinden sıyrılıp sol ayakla vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı uzanarak topu yumrukları ile kornere çeldi.
  • 70. dakikada Dabo'nun düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışında, Dokovic'in vuruşunda top kaleci Serkan Kırıntılı'nın solundan filelere gitti: 2-0
  • 78. dakikada Efecan Karaca'nın yerden ceza sahası içerisine pasında Wilson'un vuruşunda, top yandan auta çıktı.
  • 82. dakikada Wilson'un rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sert şutunda, yan direk dibine çarpan top oyun alanına geri döndü.

Maçtan detaylar

 

  • Stat: Çaykur Didi
  • Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Erdem Bayık
  • Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Holmen, Selim Ay, Cemali Sertel, Dokovic, Baiano (Dk.86 Yasin Pehlivan), Sabo (Dk.65 Umar), Boldrin (Dk.86 Bolasie), Boyd (Dk.65 Dabo), Pohjanpalo (Dk.90+5 Deniz Hümmet)
  • Aytemiz Alanyaspor: Serkan Kırıntılı, Juanfran 8Dk.85 Oğuz Aydın), Awaziem, Milunovic, Tayfur Bingöl, Umut Güneş (Dk.76 Fer), Efkan Bekiroğlu (Dk.67 Wilson), Efecan Karaca, Emre Akbaba, Candeias, Babacar
  • Goller: Dk.11 Selim Ay, Dk.70 Dokovic (penaltıdan) (Çaykur Rizespor)
  • Sarı kartlar: Dk.25 Holmen, Dk.90+6 Dabo (Çaykur Rizespor)
Senin için hazırladığımız haberler