Sert sözler: Fenerbahçe'nin yanlışlar komedyası!

Cüneyt Muharremoğlu
13.11.2022 - 10:08 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 10:14

Spor yazarları Güntekin Onay, Ömer Üründül, Şansal Büyüka, Ercan Güven, Faik Çetiner, Gürcan Bilgiç, Reha Kapsal, Fenerbahçe- Giresunspor maçını değerlendirdi.

Sert sözler: Fenerbahçe'nin yanlışlar komedyası!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de Dünya Kupası arası öncesi son maçına çıkan  Fenerbahçe, Giresunspor'a 2-1 yenilerek Kadıköy'de bu sezon ilk yenilgisini aldı. Joao Pedro'nun kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Serdar Aziz yaptığı iki hatayla takımının yenilgisinde başrol oynadı. Spor yazarları Fenerbahçe-Giresunspor karşılaşmasını şöyle değerlendirdi...

Güntekin Onay: Dinamizm eksikti

Güntekin Onay (Hürriyet):  Fenerbahçe geçen haftaki Sivasspor maçının benzer senaryosuyla dün de yüzleşmek durumunda kaldı. Bu yenilginin tabii ki temel nedeni uzun süre 1 kişi eksik oynamak. Ancak yine de 11’e 11 oynanan bölümde de Ferdi Kadıoğlu haricinde dün tüm oyuncularda dinamizm eksikti.  Bu sezon şu ana kadar hemen hemen hiç bireysel hata yapmayan Serdar Aziz, dün iki golde de ciddi hatalarıyla mağlubiyeti getirdi.  Yoğun maç takvimi, yorgunluk ve bazı oyuncuların form düşüklüğü doğal.  

Ömer Üründül: Jesus’un hatalar zinciri

Ömer Üründül (Sabah): Ferdi müthiş slalom yaparak takımına penaltı kazandırdı ve Fenerbahçe öne geçti. O ana kadar her şey güllük gülistanlıktı. Ama ondan sonra Jesus'un hataları gündeme gelmeye başladı. Pedro, fizik açıdan çok güçsüz ve erken sarı kart gördü. Takım 1-0 galipken yapılacak tek şey geçen haftadan ders çıkarıp Pedro dışarı çıkartılmalıydı. Emre Mor'u da kanada çekip, Valencia ile tek santrfora dönmeliydi. Ama Jesus işi çözemedi. F.Bahçe 2. yarıda geçen haftaki gibi bir kişi eksik oynadı. Kötü de oynamadı. Üretkenlik şansı da vermedi. Ama her zaman uzun süre bir kişi eksik oynamak dün olduğu gibi başa iş açabilir... Jesus'un hataları 2. yarıda devam etti. İlk yarının yıldızı Ferdi'nin yerini değiştirmemeliydi. Onun karşısında oynayan Borja Sainz de iki golün sahibi oldu. Jesus'a bir uyarı daha. Maç berabereyken ve bir kişi eksikken çift santrfora dönülmez.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Arda Kardeşler şanssızlığı!
Habere Git

Şansal Büyüka: Fenerbahçe'nin yanlışlar komedyası

Şansal Büyüka (Milliyet):  Fenerbahçe sanki intihar etmeye kararlıydı… Kötü oyunu yetmiyor gibi, erken bir dakikada bir kişi eksildi… Pedro ikinci sarı ile oyun dışı kalınca Fenerbahçe adına zulüm dakikaları başladı… Pedro‘nun bir günahı yok. Adam bu kadar... Yanlış; Pedro’dan halen umudunu kesmeyen Jorge Jesus’da... Fenerbahçe’nin “yanlışlar komedyasında“ son sahneye bu defa takımın iki stoperi Szalai ile Serdar Aziz çıktı… Hele Serdar Aziz… Fenerbahçe‘nin Giresun karşısında yakalandığı deprem sadece takımı ağır biçimde sallamakla kalmadı, Fenerbahçe‘yi kovalayan ve umutları her hafta biraz daha kırpılan rakiplerini; yeniden taze bir umut ve iştahla yarışa bağladı...

Ercan Güven: Telafi edilemeyecek bir kayıp yok

Ercan Güven (Milliyet):  Dün Fenerbahçe’nin kötü, uçuk, bozuk, hayatın doğal akışına uygun olmayan bir kopyası vardı Kadıköy’de. Jesus bile temize çekemedi; o kadar yani! Hani maraton koşan sporcu finiş çizgisinin üzerine bayılır ya… Üç günde bir maçların, Avrupa mücadelesinin yorgunluğu birikti, o çizgiye bir adım kala çıktı Fenerbahçe’de. İstediği kadar motive etsin, bağırsın, çıldırsın, rotasyon yapsın Jorge Jesus. Fizik veya mental; giren de yorgundu, çıkan da. Çok uzatmayalım. Sakin ve bilinçli oynayan, kanatları çok iyi kullanan, elindeki kadrodan verim almasını bilen Giresunspor ile hocasını tebrik edip Fenerbahçe’nin 1,5 ay “sonra” 1,5 ay “öncesi” gibi olmasını dileyelim ki, güzel futbol izlemeye devam edelim. Hala lider… Telafi edilemeyecek bir kayıp yok. Dinlensin ve kendine gelsin Fenerbahçe.

Gürcan Bilgiç: Bu takım güveni hak ediyor

Gürcan bilgiç (Sabah): Hiçbir takım her maçı kazanamaz. Serdar Aziz'in iki "sarsaklığı" olmasa -ki bu hataların yorgunlukla alakası yok- yine kazanacaklardı. Ama futbol hep kendi hikâyesini yazıyor. Hep arayan, zorlayan, iyi yardımlaşan ve doğru pozisyon alan Giresunspor'u da tebrik etmek lazım. Fenerbahçe adına en olumlu hareketi taraftarı yaptı. Oyuncularını alkışlarla gönderdiler altı haftalık Dünya Kupası arasına. Çünkü bu takım güveni hak ediyor.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Jesus tercihiyle büyük hata yaptı"
Habere Git

Faik Çetiner: Giresunspor'a piyango

Faik Çetiner (Fanatik):  Bu mağlubiyet çok konuşulur. Jesus’a bir hatırlatma yapalım. Kadroyla bu kadar oynamanın her zaman faydası olmaz. Arda Güler’i 5 dakika kala oyuna almak da her zaman sonuç getirmez.(Neden daha önce oyuna girmedi) Bu maç size ve oyuncularınıza güzel bir ders olmuştur sanırım. Kadıköy’de kazanıp alkışı hak eden Giresunspor’a da bir uyarı yapıp yazıyı noktalayalım. Bu piyango her zaman size çıkmaz..

Reha Kapsal: Fenerbahçe dejavu yaşadı

Reha Kapsal (Fotomaç):   Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa'da şu ana kadar 24 maça çıkmasının ister istemez fiziksel ve zihinsel olarak oyuncuları etkilemesi gayet doğaldı. Ve o etkilenmenin yansıması sahada net bir şekilde görüldü. Fenerbahçe bir dejavu yaşadı. Geçen Sivasspor maçı gibi yine on kişi kaldı. Top ayağında iken istenilen kalitede hücum çeşitliliği yaratamadı. Alan bulma-alan yaratma kombinasyon çeşitliliği ile yerleşik savunmalara set hücum etmekte kalite ve anlayış eksikliği geçen maç gibi net bir şekilde görüldü.   

Senin için hazırladığımız haberler