Sertaç Şanlı kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Barcelona ile...

11.06.2021 - 17:40 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 17:49

Anadolu Efes'le harika bir sezon geçiren Sertaç Şanlı'nın adı Barcelona ile yazılıyor. Peki, Sertaç Şanlı kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Sertaç Şanlı kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Barcelona ile...

Anadolu Efes ve A Milli Basketbol Takımı'nın pivot oyuncusu Sertaç Şanlı, Avrupa'da harika bir sezon geçirdi. Başantrenör Ergin Ataman'ın parkede gözü kapalı forma teslim ettiği oyuncu, İspanya devi Barcelona'ya gitmek üzere. Bu nedenle, Sertaç Şanlı kimdir araştırmaları yükselişe geçmiş durumda. Kariyeri boyunca Basketbol Süper Ligi ekiplerinde adeta bir "seyyah" gibi gezinen Sertaç, sonunda Anadolu Efes'te çok iyi bir form yakalamıştı. 29 yaşındaki pivot oyuncusu, Barcelona'ya giden Türkler kervanına katılabilir.

SERTAÇ ŞANLI KİMDİR?

Sertaç Şanlı, 5 Ağustos 1991 tarihinde Edirne'de dünyaya gelmiştir. 29 yaşındadır. Başarılı pivot oyuncusu en son Anadolu Efes takımının formasını terletiyordu. Efes'le beraber Avrupa basketbolunun en tepesine çıkıp; kupa kazanma başarısı göstermişti. Avrupa'nın en başarılı pivot oyuncuları arasında gösterilen Sertaç'ın, gelecek yıl Barcelona'da oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Onun kariyerinde birbirinden farklı kulüpler bulunuyor. Ancak Sertaç, basketbola çıkış yaptığı Anadolu Efes'te başladı ve Anadolu Efes takımıyla Avrupa'ya açıldı. İşte, Sertaç Şanlı'nın kariyeri.

SERTAÇ ŞANLI'NIN KARİYERİ

Basketbol kariyerine Efes Pilsen altyapısında başladı. Daha sonra ise Pınar Karşıyaka altyapısına geçti. Türk Telekom'a geçtikten sonra takımın pilot takımı olan Türkiye Basketbol 2. Ligi'ndeki Genç Telekom'da oynadı. 2009-10 sezonunu 11,6 sayı ve 7,1 ribaund ortalamaları ile tamamladı. Ağustos 2010'da ise Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray ile beş yıllık anlaşmaya vardı. Türkiye Basketbol Ligi'nin 2010-11 sezonunda, normal sezon 9 ve play-offta ise 8 olmak üzere 17 maça çıktı. Normal sezonu 2,89 sayı 1,44 ribaund 0,44 asist ortalamaları ile tamamladı.

BARCELONA İLE ANLAŞTI

2014-15 sezonu öncesinde TBL takımlarından Uşak Sportif ile sözleşme imzaladı. 2018-19 sezonunda Anadolu Efes ile anlaştı. 2020-21 sezonunda Euroleague ve Basketbol Süper Ligi şampiyonluğundan sonra Barcelona ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Senin için hazırladığımız haberler