Servet Çetin: ''Davinson Sanchez, Virgil van Dijk'tan daha iyi''

26.09.2024 - 14:10 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 14:15

Futbolculuğunda Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyen ve milli takımda kaptanlık yapan teknik direktör Servet Çetin, çalışmak için kriterinin Süper Lig olduğunu söyledi.

Servet Çetin: ''Davinson Sanchez, Virgil van Dijk'tan daha iyi''

AJANSSPOR - HABER

Servet Çetin, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Çetin açıklamalarında teknik direktörlük için kriterlerinden söz etti.

Galatasaray'ın farkı öndeki 3'lüsü

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Çetin, ''Galatasaray, derbide ön bölgedeki 3 hızlı ve güçlü oyuncusuyla maçı çözdü. Fenerbahçe'de bu eksik, Maximin dışında böyle hızlı oyuncu yok. Galatasaray'da Osimhen, Barış ve Yunusu sürekli rakip savunmayı tehdit ediyor. İki takım arasında en büyük fark bu'' dedi.

Sanchez ve Torreira takım savunmasında kilit oyuncu

Galatasaray'ın takım savunmasında Torreira, ama özellikle de Davinson Sanchez'in kilit önemde olduğunu belirten Servet Çetin, ''Sanchez'in yeri başka... Okan Buruk'u oyun anlayışında ileride baskı var. Bunu Bayern Münih'e de diğer takımlara da yaptı. Icardi ile başlıyor, arkasından Torreira gidiyor, o gittikten sonra ilk adam olarak Sanchez öne çıkıyor. Abdülkerim biraz daha ağrı olduğu için o biraz daha geride kalıyor. Bütün baskıları güçlü ve dengeli olduğu için Sanchez yapıyor. Okan hoca rakip atağa kalkmadan durdurmak istediği için Sanchez öne çıkıyor, Abdülkerim sarkık oynuyor. Galatasaray bu anlamda Fenerbahçe'ye göre daha oturmuş bir yapıya sahip'' şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Yunan basınından Galatasaray - PAOK maçı mitolojik benzetme!
Habere Git

"Sanchez, van Dijk'tan çok daha özellikli ve iyi bir stoper"

Servet Çetin, Davinson Sanchez'in Virgil van Dijk'tan daha iyi bir stoper olduğunu belirterek, ''Sanchez, Dijk'tan daha iyi stoper bence. İngiltere'de stoperler bölgesel oynuyorlar, mevkilerini bozmuyorlar. Sağ bekin, sol bekin kademesine girmezler. Sürekli merkezde pozisyon alıyorlar. Genelde ağır oynuyorlar. Fiziksel olarak iyi oldukları için merkezde top kesiyorlar. Ama açılmak zorunda kaldıkları zaman bocalıyorlar. Van Dijk Türkiye - Hollanda milli maçında Barış Alper Yılmaz'a karşı çok zorlanmıştı. Oysa Sanchez hem bir bir oyunda var. Kademesi var, daha geniş alanda oynuyor ve adam kaçırmıyor. Çok daha zor bir işi yapıyor. Topla çok iyi çıkıyor. Sanchez, van Dijk'tan çok daha iyi bir stoper. Belki insanlar hadi oradan diyecek, ama Liverpool da olsa fark etmez. Sami Hyypia Türkiye'ye gelmiş beğenilmemiş mesela. Dolayısıyla Sanchez, van Djik'tan ve Premier Lig'deki pek çok stoperden daha iyi'' dedi.

Avrupa Ligi?

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye oranla başarılı olma şansının biraz daha fazla olduğunu belirten Çetin, ''Galatasaray takım oyunu ve ön bölgede sorun çözecek çok daha fazla oyuncuya sahip'' dedi.

"Marsilya ile anlaşmıştım, Beşiktaş'tan teklif aldım"

Galatasaray'ın kaptanı olduğu dönemde Marsilya'dan teklif aldığını belirten Çetin, ''Marsilya ile 4 yıllık sözleşme üzerine anlaşmıştık. Galatasaray'a 8.5 milyon Euro bonservis vermişlerdi. Fakat kulübün sahibi aniden öldü, anlaşma bozuldu. Almanya ve İngiltere'den de teklif aldım, ama o dönemde Avrupa'da vergiler çok yüksekti. Açıkçası burada kazandığım para daha yüksekti. O nedenle kabul etmedim. Ama Marsilya ile anlaşmıştık. Beşiktaş da beni transfer etmek istedi, Galatasaray'la sözleşmem bittikten sonra, Beşiktaş yüzde 30 nakit para, geri kalan maç başı şeklinde teklifte bulundu. O ara Eskişehirspor'un teklifi bana daha iyi oldu. Ekmek parası davasında olduğum için böyle bir tercih yaptım'' şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ı ziyaret etti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler