Servet Çetin: "Sezon başından beri izlediğim en iyi Fenerbahçe"

25.10.2024 - 11:59 | Son Güncellenme: 25.10.2024 - 12:07

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından teknik direktör Servet Çetin, müsabakayı değerlendirdi.

Servet Çetin: "Sezon başından beri izlediğim en iyi Fenerbahçe"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü hafta maçında konuk ettiği Manchester United ile 1-1 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, bu beraberlikle 3. hafta sonunda puanını 5'e yükseltti. Manchester United ise 3. maçında da berabere kalarak 3 puana çıktı. Oynanan müsabakayı teknik direktör Servet Çetin, Fanatik Gazetesi'ndeki köşesinde mercek altına aldı.

"Geçişi iyi yapamıyorlardı"

İşte Servet Çetin'in değerlendirmeleri;

"Fenerbahçe için şunu söylemek lazım; sezon başından beri izlediğimiz en iyi oyundu dün geceki. Bunun sebebini ise tek bir tanımlamayla yapmak mümkün: Önde baskı... Bu maça kadar izlediğimiz ve çoğu kez eleştirilere neden olan oyundaki temel eksiklik buydu. Önde baskı yapamayan ya da yapmayı tercih etmeyen bir Fenerbahçe vardı. Önde baskı avantaj demek. Çünkü bundan önceki maçlarda hocanın anlayışı topun arkasına geçmekti. Hızlı oyuncu olmadığında bu konuda sıkıntı yaşanıyordu. Geçişi iyi yapamıyorlardı.

"Çok istedi, gezdi, rahatsız etti ve hak ettiği bir gol attı"

Diğer yandan En Nesyri'ye de parantez açmak gerek. Çok hareketliydi. Çok istedi, gezdi, rahatsız etti ve hak ettiği bir gol attı. Ona yakışan bir goldü. Saint Maximin performansı da önemli tabii ki. Genelde rakibi üzerine gidiyor ama orta yaptığında ne kadar tehlike üretebildiğini bu maçta göstermiş oldu. Bunları daha fazla denemeli. Sözün özü; büyük takımsanız önde baskıyla oynamak zorundasınız ve bunu Manchester'a yapıyorsanız Samsun'a karşı da rahat rahat yapabilirsiniz. Bu maç bir dönüm noktası olabilir." 

Senin için hazırladığımız haberler