Servet Yardımcı: "EURO 2024'ün Türkiye'ye verilmesi için çok fazla sebep var"

22.09.2018 - 22:23 | Son Güncellenme: 23.09.2018 - 01:23

Servet Yardımcı: "EURO 2024'ün Türkiye'ye verilmesi için çok fazla sebep var"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Servet Yardımcı, CNN Türk'e konuştu. Servet Yardımcı, EURO 2024'ün Türkiye'ye verilmesi için çok fazla sebebin olduğunu söyledi.

İşte Servet Yardımcı'nın açıklamaları...

Türkiye'nin EURO 2024 adaylığının arkasında ciddi bir devlet desteği olmasının bir etken olup olmadığı konusuna değinen Servet Yardımcı şunları söyledi:

Bizim artılarımız var. Bizim için bu turnuvanın Türkiye'ye verilmesi için çok fazla sebep ve faktör var. Bizim bu organizasyona ev sahipliği yapacak imkanlarımız ve altyapımız mevcut. Hem statlar, hem ülkemizin gelmiş olduğu durum... Havaalanlarımız, otellerimiz, güçlü bir liderimiz ve güçlü bir siyasi durumumuz var.

"Eşit şartlara sahibiz"

Dolayısıyla Almanya ile aynı şartlara sahip bir ülkeyiz. Bu bile ülkemiz için gurur verici bir durum. Aynı şartlara sahip olmamız bile çok önemli. UEFA'nın yönetim kurulundaki arkadaşların bu değişime oy vereceklerini ve bu faktörleri göz önüne alacaklarına inanıyorum. İnşallah böyle olacak.

Kur krizine hakkında açıklamalar yapan Servet Yardımcı, "Şu anda içinde bulunduğumuz durumda kur krizi var. Ekonomi ile alakalı değil. Zaman zaman her ülkenin parası değer kaybedebilir. Sonuçta her ülkenin başına gelebilecek bir şey. İngiltere'de de şu anda sterlin düşüşte. Bizim UEFA'ya söylediğimiz gibi devlet garantisi var. Hiçbir stadyumdan ya da kullanılan tesislerden para almayacağız ve vergi muafiyeti getiriyoruz. Bunlar çok önemli bir gelir kaynağı UEFA için. Sonuçta bu paralar toplanacak ve UEFA üyesi federasyonlara eşit bir şekilde dağıtılacak." dedi.

Servet Yardımcı sözlerine şu şekilde devam etti:

Almanya ise hem kira alıyor hem de vergi muafiyeti uyguluyor. Bizim hesapladığımız rakam şu anda 160 milyon Euro civarında. Ama bunun içeriğini TFF ile UEFA görüşüyor. Sonuçta Türkiye'de organizasyon olursa maddi bir kazanç sağlamış olacak. Türkiye güçlü bir ülke ve her türlü garantileri, destekleri vermiş durumda. Almanya bunların hiçbirini karşılamadı. Dolayısıyla, UEFA futbol ve gelir açısından baktığında bizi tercih etmeli.

"10 stadın 8'i kullanılıyor"

Bizim gelirlerimizin haricinde UEFA'nın yapacağı masrafları biz 'free kar' olarak yapıyoruz.

Biz UEFA'ya diyoruz ki, 'Sen bu masrafları yapmayacaksın.' Sonuçta UEFA'nın kasasından çıkmayacak bunlar. Yani yapılan diğer gelir, kar olarak bizim ülkemizde kalacak. UEFA'nın açısından bakarsak biz onların masraf tarafını üstleneceğiz. 10 stadyumun 8'i zaten kullanılıyor. 9. stadyumumuz Ankara'da, biliyorsunuz yenisi yapılıyor.

2020 Şampiyonlar Ligi finalinden sonra Olimpiyat Stadı'na yıkacağız ve yenisini yapacağız. 1 stadımız eksik. Raporun bizim açısından memnuniyetle karşılandığını söyleyebilirim.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler