Servet Yardımcı: "Yenilmek, bu Milli Takım’dan beklediğim bir sonuç değil"

Akın Ungan
14.06.2024 - 18:33 | Son Güncellenme: 14.06.2024 - 18:48

TFF başkan adayı ve UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, EURO 2024'te mücadele edecek A Milli Takımımız hakkında konuştu. İşte tüm detaylar...

Servet Yardımcı: "Yenilmek, bu Milli Takım’dan beklediğim bir sonuç değil"

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yapılacak seçim için başkanlığa aday olduğunu duyuran UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Ajansspor'a konuştu. Yardımcı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek A Milli Takımımız hakkında açıklamalarda bulundu.

"Turnuvanın en çok yetenekli oyuncusuna sahip takımıyız"

Milli Takımımızın bu organizasyonda bulunmasının gurur verici olduğunu kaydeden Servet Yardımcı, "Turnuvada başarılı olmamız çok önemli. Çünkü turnuvanın en çok yetenekli oyuncusuna sahip takımıyız. Turnuvada en çok gelecek vadeden 19 yaş altı 10 futbolcudan 3 tanesi Türkiye'den. Arda Güler, Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy. Bu bilgi Milli Takımımızın ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Yenilmek, bu takımdan bekleyeceğim bir sonuç değil"

Sözlerine devam eden Servet Yardımcı, "Milli Takımımız hatırladığım kadarıyla turnuvalarda hiç galibiyetle başlamadı. Dolayısıyla inşallah bu turnuvaya galibiyetle başlarız. En azından yenilmeden beraberlik alırız. Yenilmek bu Milli Takım'dan beklediğim bir sonuç değil ama Milli Takım'dan gerçekten ümitliyim. Takım kenetlenmiş olduğu taktirde bizi gururlandıracak çok iyi bir performans bekliyorum. EURO 2008 Avrupa Şampiyonası'nı bize tekrardan hatırlatıp aynı duyguları yaşatırlar’’ dedi.

İlgini Çekebilir
TFF'den seçim için kulüplere davet
Habere Git

"Maalesef UEFA bu konuya çözüm bulamadı"

"Meşalelerle ilgili bazı problemler yaşanmıştı. Sanırım düzeltildi. UEFA bu organizasyona nasıl hazırlandı?" sorusuna yanıt veren Servet Yardımcı, "Muazzam bir açılış bizleri bekliyor. Maalesef meşaleler konusunda UEFA çözüm bulamadı. Görüntü olarak iyi gözükse de insan sağlığına zararı var meşalelerin. O bakımdan meşalelerin olmaması çok iyi bir karar oldu" ifadelerini kullandı.

Almanya - İskoçya maçına 250 bin biletsiz taraftar

Ayrıca Servet Yardımcı, EURO 2024'ün açılış maçı olan Almanya - İskoçya maçı için 250 bin civarında biletsiz taraftarın atmosferi hissetmek adına Almanya'ya geldiğini, maça giremeyecek olsalar bile orada bulunduklarını da vurguladı.

Senin için hazırladığımız haberler