Türk kulüplerine men cezası gelecek mi? Servet Yardımcı açıkladı

30.05.2022 - 09:03 | Son Güncellenme: 30.05.2022 - 09:13

TFF Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türk kulüplerinin Avrupa'da ceza alacağı iddialarına cevap verdi. Tüm detaylar haberimizde...

Türk kulüplerine men cezası gelecek mi? Servet Yardımcı açıkladı

Türk kulüplerinin UEFA ile Finansal Fair Play konusunda yaptığı görüşmelerde önemli bir rol oynayan Servet Yardımcı, endişeleri giderecek önemli açıklamalar yaptı.

"Ceza gelmesi gibi bir durum yok"

Görüşmelere bizzat katılarak federasyon olarak kulüplere inandıklarını ve arkalarında olduklarını  gösterdiklerini belirten Yardımcı Akşam'a yaptığı açıklama, "FFP Komitesi başkanıyla UEFA ve FIFA'da önceden beraber çalıştık. Kulüpler açısından bu durum daha rahat sunum yapma imkanı sundu. Zaman zaman UEFA'dan men cezası geleceği iddia ediliyor. Böyle bir durum yok. UEFA Türk kulüplerinin kendi turnuvalarında oynamasını her zaman ister ve destekler." dedi.

Çözüm: Ortak akıl ve birliktelik

Dünyanın yaşadığı pandemi, küresel futbol ekonomisini çok olumsuz şekilde etkilediğini vurgulayan Yardımcı, "Önümüzdeki süreç de futbol ekonomisi için kolay olmayacak. UEFA-TFFKulüpler ekseninde gelir artırıcı çalışmalar yapılacak. En azından pandemi öncesindeki gelirler yakalanırsa; bu bile rahat nefes almaya yardımcı olacak. Bu süreci ancak ortak akılla hareket edersek atlatabiliriz. Futbol ailesi olarak gerilimi düşürüp asıl problemlere odaklanmalıyız. Tecrübemiz bu süreci atlatmamıza yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

UEFA'da kulüplere aracılık etti

Haziran ayında yapılacak seçimlerde TFF'nin başkan adayları arasında ismi ön plana çıkan ve halen bu görevi vekaleten yürüten Servet Yardımcı, uzun yıllardır UEFA ve FIFA'da Türk futbolunu temsil ediyor.

 

Pandemi döneminde önemli zararlar açıklayan 4 büyük (Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon) kulübümüzün UEFA Finansal Fair Play Komitesi'ne sunduğu 4 yıllık plana da öncülük eden Yardımcı, Trabzon, Beşiktaş ve Galatasaray'ın bu konuda yaşadığı sıkıntılarının aşılmasında da bizzat aracılık edip, rol oynadı. Yardımcı bu toplantılar sonrası kulüp temsilcilerinin UEFA başkanıyla bizzat görüşmelerini de sağladı.

İhtilaflı dosyalarda çözüme yardımcı

Servet Yardımcı, Türk kulüplerinin FIFA'da yıllardan beri süre gelen meselelerinde çok etkin bir şekilde çözüm odaklı çalıştı. Servet Yardımcı'nın çalışmaları takdir topladı. Türkiye, dünyada futbolun gelişimi ile ilgili güncellemeleri de eş zamanlı ve en hızlı uygulayan UEFA ülkesi oldu.

47 ülke destekledi

Servet Yardımcı, Şenes Erzik'le birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Avrupa futbolunda söz sahibi olan 2 Türk'ten biri.Yardımcı, 55 ülkenin 47'sinin desteğini alarak UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi. Kendi seçilmesinin dışında UEFA'da birçok Türk spor yöneticisinin komitelere seçilmesinin önünü açtı.

Senin için hazırladığımız haberler