Servet Yardımcı'ya büyük destek! UEFA'da göreve devam

Salim Manav
20.04.2021 - 14:19 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 18:23

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA’nın 45. Olağan Genel Kongresi’nde yeniden UEFA Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

Servet Yardımcı'ya büyük destek! UEFA'da göreve devam

Türkiye Futbol Federasyonun'dn yapılan açıklamaya göre UEFA'ya üye tüm federasyonların başkan ve yöneticilerin katıldığı UEFA'nın 45. Olağan Kongresi, bugün İsviçre'nin Montrö kentinde yapıldı.

UEFA Kongresi'nde Türkiye Futbol Federasyonu'nu Başkan Nihat Özdemir, 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile Genel Sekreter Kadir Kardaş temsil etti.

TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 16 sandalyeli UEFA Yönetim Kurulu'nun sekiz üyesinin belirlenmesi için yapılan oylamada 55 oyun 47'sini alarak tekrar yönetim kuruluna seçildi.

UEFA Yönetim Kurulu’na seçilen 8 kişi ve ülkeleri şöyle:

Servet Yardımcı (Türkiye) - Yeniden seçildi
Zbigniew Boniek (Polonya) - Yeniden seçildi
Alexander Dyukov (Rusya)
David Gill (İngiltere) - Yeniden seçildi
Gabriele Gravina (İtalya)
Rainer Koch (Almanya) - Yeniden seçildi
Karl-Erik Nilsson (İsveç) - Yeniden seçildi
Just Spee (Hollanda)

Servet Yardımcı kimdir?

Servet Yardımcı, 1957 doğumlu Rizeli bir armatördür. Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu'na ilk kez Hasan Doğan döneminde seçilirken, Mahmut Özgener'in döneminde başkanvekili oldu ve Mehmet Ali Aydınlar'ın döneminde yine yönetim kurulu üyesi seçildi.

Yardımcı, aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesidir. AK Parti İstanbul eski milletvekillerinden ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı'nın da kardeşidir.

Rize Üniversitesi'ne bağlı Rize Tıp Fakültesi ve birçok okul Servet Yardımcı'nın ismini taşıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, 5 Nisan 2017 tarihinde yapılan 41. UEFA Kongresi'nde yapılan seçimi kazandı ve yönetim kuruluna girdi. Yardımcı bu başarısıyla Şenes Erzik’ten sonra UEFA yönetim kuruluna giren ilk Türk oldu.

Servet Yardımcı, UEFA’nın İsviçre’de yapılan 45. Olağan Genel Kongresi’nde, 55 üye ülkenin 47 oyuyla yeniden Yönetim Kurulu Üyesi oldu. (20 Nisan 2021)

Servet Yardımcı'dan ilk açıklama

UEFA yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, sonucun kendisi ve Türkiye için gurur verici olduğunu söyledi.

Yardımcı, TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, UEFA'da ikinci kez yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin Türkiye'nin gücünün göstergesi olduğunu belirterek, "Türkiye için, federasyonumuz için çalışmalarıma devam edecek olmam beni ayrıca sevindiriyor." dedi.

"Ceferin’e desteği ve güveninden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum"

Servet Yardımcı, 4 sene boyunca UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile çok uyumlu çalıştıklarını ve başarılı bir dönem geçirdiklerini vurgulayarak, "Sayın Ceferin’in bu süreçte Türkiye ve Türk futboluna olan bakışı herkesin malumudur. Ülkemizde önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sayın Ceferin’e desteği ve güveninden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Tüm ülke federasyonlarına destekleri için teşekkür ediyorum"

Gelecek 4 sene boyunca UEFA’daki çalışmalarına devam ederken, önemli görevlerde bulunmak ve Türkiye'yi temsil etmek istediğini kaydeden Yardımcı, "Başta Federasyon Başkanımız Sayın Nihat Özdemir’e, TFF yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve güvenleriyle beni onurlandıran UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile UEFA yönetim kurulu üyeleri ve tüm ülke federasyonlarına destekleri için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler