Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar?

02.06.2018 - 17:04 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 17:04

Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar?

Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç'un listesi belli oldu. Fenerbahçeli taraftarlar ise Sevil Zeynep Becan hakkında araştırma yapıyor. Saat 13.30'a kadar ara verilen kongre kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti. Peki, Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar?


Fenerbahçe'de başkanlık yarışı devam ederken Ali Koç'un listesi belli oldu. Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar?

Sevil Zeynep Becan kimdir, kaç yaşında?

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Sevil Zeynep Becan, lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Almanya’daki Karlsruhe Teknik Üniversitesi’nde Makine Yüksek Mühendisi olarak tamamladı. Üniversite sonrasında ise Almanya’da yöneticilik yaptı (International Management Program -Riedenburg, Almanya) Türkiye’ye döndüğünde ilk yıllarda genç bir proje mühendisi olarak o zamanlarda bir devlet kurumu olan İstanbul Gübre Sanayi’de (İGSAŞ) çalıştı. (1983-1987) Koç Holding merkezinde sürdürdüğü görevini müteakiben 1989-1994 yılları arasında sırası ile Pakistan ve Tayvan’da eşinin görevi nedeni ile bulunduğu ülkelerde Koç Grubu şirketlerinin tedarik aktivitelerini yürüttü.

Türkiye’ye döndükten sonra Henkel, Mc Donald’s, Metro Grubu, Tesco gibi büyük şirketlerde yönetici olarak çalıştı. (1994-2009) Metro Grubu’nun Almanya’daki Merkez Yönetim Kurulu için farklı ülkelerden seçilmiş 5 kişilik bir proje grubu içerisinde yer aldı. Hazırladığı proje Metro Holding Almanya Yönetim Kurulu tarafından uzun yıllar kullanıldı. Sevil Becan, 2009 yılından beri kurucu ortağı olduğu ATUVA Yönetim Danışmanlığı bünyesinde iş hayatını sürdürüyor.

2003 yılında CHP Sarıyer İlçesinde parti üyesi olan Becan, 2003-2007 yılları arasında Gençlik örgütüne destek verdi. 2011 yılında CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Mayıs 2011 tarihinde Sarıyer İlçe Örgütünden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

30 Mart seçimleri sırasında aktif çalışmalar yapmasıyla bilinen Becan, Sarıyer Belediyesi ile Almanya’nın Aachen Belediyesi arasında kardeş belediye anlaşmasının yapılmasında büyük emekler sarf etti.

Ali Koç'un listesi...

Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin,Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan

 

Aziz Yıldırım'ın listesi

Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan

Fenerbahçe hakkında bilgi

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı 1998 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

Senin için hazırladığımız haberler