Dortmund'a Kaybeden Sevilla'dan Flaş Karar! Yollar Ayrıldı

Akın Ungan
06.10.2022 - 00:58 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 01:15

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 4-1 kaybeden Sevilla, teknik direktör Julen Lopetegui ile yollarını ayırdığını açıkladı. İşte detaylar...

Dortmund'a Kaybeden Sevilla'dan Flaş Karar! Yollar Ayrıldı

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında Sevilla, Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. İspanya'da oynanan mücadelenin ilk devresinde 3 gole engel olamayan Sevilla büyük şok yaşadı. Almanlar karşısında 4-1'lik mağlubiyetin ardından İspanyol kulüpte ayrılık yaşandı.

Grupta 1 puanı var

Grupta Manchester City, Borussia Dortmund ve Kopenhag ile mücadele eden Sevilla, 1 puan toplayabildi. İlk haftada kendi evinde City'e 4-0 mağlup olan takım, 2. maç için gittiği Danimarka'da ise Kopenhag ile golsüz berabere kaldı. Evinde Borussia Dortmun karşısında galibiyet hedefleyen Sevilla, beklenmedik şekilde mağlup oldu.

İlk yarıda 3 yedi

Estadio Ramon Sanchez Pizjuan'da oynanan karşılaşmanın ilk devresinde kalesinde 3 gol gören Sevilla hezimete uğradı. İspanyollar, Guerreiro, Bellingham ve Adeyemi'ye engel olamadı. İkinci yarıya En-Nesyri ile cevap vererek başlayan takım, yakaladığı havanın devamını getiremedi. Maçın 75. dakikasında Brandt, farkı tekrar 3'e çıkardı. Dortmund, Sevilla deplasmanından 4-1'lik net skorla, galip ayrıldı.

Hocasıyla yollarını ayırdı

Borussia Dortmund karşıısnda 4-1 kaybeden Sevilla, maçın hemen ardından ayrılığı duyurdu. İspanyol kulüp, teknik direktör Julen Lopetegui ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Sevilla'nın başında 3 sezon görev yapan Julen Lopetegui, İspanyol kulüp ile 170 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların 90'ında gülen taraf olan teknik adam 44 kez berabere kalırken, 36 defa da sahadan mağlup ayrıldı. 56 yaşındaki Julen Lopetegui, Sevilla ile toplam 314 puan toplarken, 1.85 puan ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
Devler Ligi geceye damga vurdu! İşte maç sonuçları
Habere Git

Lige iyi başlayamadı

Julen Lopetegui yönetimindeki Sevilla, 2022/23 sezonunda La Liga'ya da iyi başlayamadı. Geride kalan 7 haftada yalnızca 1 galibiyet alan Sevilla, 2 kez berabere kalırken, 4 defa da mağlup oldu. 7 maç sonunda toplanan 7 puan ile ligin 17. sırasında kalındı.

Senin için hazırladığımız haberler