Hakeme itiraz için yaklaşan futbolcuya kart çıkacak

10.06.2020 - 14:24 | Son Güncellenme: 10.06.2020 - 14:24

Hakeme itiraz için yaklaşan futbolcuya kart çıkacak

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, cuma günü tekrardan başlayacak Süper Lig hakkında açıklamalarda bulundu.

beIN Sports'a konuşan Alp, "Mevcut 43 hakemimiz var. Süper Lig ve 1. Lig maçlarını yönetiyor bu arkadaşlar. Bu hakemlerimizi kampa aldık. Öte yandan 2. Lig'de takip ettirdiğimiz bazı arkadaşlarımız var. Onlara da VAR'da görev veriyoruz bazen.

Biz her sezon başı kamp geçiririz. Şimdi ilk defa 3 ay gibi bir zaman zarfında hakemler futboldan uzak kaldı. Futboldan uzak kalmak demek antrenmanlarını aksatmak demek değil. Biz ilk günden itibaren programlara başlamıştık. Tüm arkadaşlarımıza evde yapacakları çalışmalar ve evin dışında yapacakları çalışmaları anlattık" dedi.

"Her daim hazır olmalarını istedik"

Hakemlere fiziksel ve mental olarak hazırlamak için 5 kişilik bir ekip kurulduğunu ifade eden MHK Başkanı Alp, "Hakem arkadaşlarla telekonferans üzerinden görüşmeler yaptım. Onlardan her daim hazır olmalarını istedik. Gördüğüm kadarıyla bu arkadaşlarımız hazır haldeler.

Kampa ilk geçtiğimiz cuma günü girdik. Herkesin testi negatif çıktı. Hakemleri bu hafta erken açıkladık. Cuma günü görev alacak olan hakemler bugün tekrar teste girecek. Bu arkadaşlar test oluyorlar. Cuma günü görevi olup da kampta olmayan yardımcı hakemler ise kendi illerinde sağlık müdürlüklerine gidip testlerden geçecekler" şeklinde konuştu.

"İnisiyatif onların"

Hakemlerin kampta kalacağını söyleyen Alp, "Hesabımıza göre uçakla gidilmesi daha uygun olan 14 kritik maç var. 'Ben arabamla giderim.' diyen arkadaşlar var. Biz, bu şeyi onların inisiyatifine bırakıyoruz. 'İlla uçakla-arabanla gideceksin.' demiyoruz. Ama otel belli, o kesin. Maçlardan sonra yine kampa gelecekler. Seyahat anında vs. vaka kapabilirler. Zaten hakemlerin çoğu kampta kalmak istiyor. 4 hakemimizin testi pozitif çıktı. Biri Zonguldak'ta eşiyle yattı, ikisi de iyileşti. Kocaeli'de de bir hanım kardeşimizin pozitif çıktı. O da iyileşti ancak kullandığı ilaçlar nedeniyle farklı bir sorun çıkmış. Küçük bir sıkıntı, o da iyileşecek umarım" ifadelerini kullandı.

"Hak eden şampiyon olsun"

Hak eden takımın şampiyon olmasını dilediğini ifade eden Alp, "Koronavirüs topyekûn futbolu etkiledi. 4 takım var şampiyonluğa oynayan, 7 takım küme düşmemeye oynuyor. Hakemlerimiz adaletli davransınlar, doğru karar versinler, hepsi bizim başımızın tacı olsunlar. Hak eden kazansın, hak eden şampiyon olsun, hak eden kümede kalsın" dedi.

İtiraz için hakeme yaklaşana kart gösterileceğini söyleyen MHK Başkanı Alp, "Hakeme itiraz için yaklaşan futbolcuya kart gösterilecek. Ama Almanya'da takip ettik gayet uygun şekilde davranıyor hem hakemler hem futbolcular. Umarım bizde de öyle olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler