Seyircili maç için flaş öneri! Eski Alman kaleci...

19.04.2020 - 21:47 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 21:48

Alman kaleci Jens Lehmann, ülkesinde çok tartışılan bir yoruma imza attı. Koronavirüsün negatif etkilerini anlatan Lehmann, sosyal mesafe uygulanarak Almanya'da maçlara seyirci alınabileceğini ifade etti. İşte Lehmann'ın o önerisi ve detaylar...

Futbol kariyerinde iyi bir kaleci olmasına karşın Oliver Kahn'ın hep gölgesinde kalan eski Alman kaleci Jens Lehmann'dan koronavirüs ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. Lehmann, COVID-19 salgınından korkmuyor. Almanya'da liglerin başlaması konusunda da bir fikri var.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Lehmann: "70 bin kişilik stada 10'ar metre ara ile 20 bin kişi girebilir"

50 yaşındaki eski Alman kaleci, "Kimse bazı sorulara cevap vermiyor ama Allianz Arena gibi 70 bin kişinin geldiği stada neden 20 bin kişiyi koymazsın? On metre mesafe koyarak, sosyal mesafe uygulayabilirler. Böylece maçlarda seyirciler de yer alır" ifadesini kullandı.

Lehmann: "Her gün milyarca dolara mal oluyor"

Korona krizinin en kısa zamanda geçmesini dilediğini söyleyen Lehmann, "Şimdiye kadar her şey iyi geçti. Ancak; futbol söz konusu olduğunda ekonominin diğer sektörlerinde olduğu gibi çok uzun süre kapalı kalındığını söyleme hatası yapılabilir. Zorunlu da olsa mola her gün milyarlarca dolara mal oluyor" diye konuştu.Bu açıklamalar Almanya'da bazı insanlar tarafından tepki çekti.

Lehmann hangi takımlarda oynadı?

Almanya'da Schalke 04 ve Stuttgart formaları giyen Lehmann, uzun yıllar İngiliz ekibi Arsenal'in kalesini korumuştu.

Senin için hazırladığımız haberler