Seyircisiz ligde deplasman niye var?

03.05.2020 - 13:03 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 13:07

Seyircisiz ligde deplasman niye var?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 12 Haziran'da ligleri yeniden başlatmayı planlarken, ligin formatına itirazlar var. Spor hukuku uzmanı avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz olacağını hatırlatarak, "Bu durumda deplasmanın bir anlamı kalmıyor. TFF bir 'Karantina Lig'i oynatmalıdır" dedi.

AJANSSPOR-HABER

Ajansspor Youtube kanalında Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran ve Ajansspor Yazarı Hüseyin Özkök'ün 'Ev Yapımı Futbol' programına konuk olan Özkurt, liglerin ertelenmesi nedeniyle oluşan hukuki sıkıntılara da değindi.

Futbolun özel bir alanı olduğunu ve liglerin tamamlanması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Özkurt, "Ben geçen Nisan başında bir 'Karantina Lig' önerisinde bulundum. Bu önerimi bugün Avrupa ve ABD'de dillendirmeye başlayan isimler de var.

Takımlar, stat olanakları fazla olduğu için, İstanbul'da toplanmalı. Otel, tesis ve statlarda sıkı bir karantina uygulanarak maçlara çıkmalı. Bu koşullarda takımları deplasmanlara taşımak doğru değil. Seyahat koronavirüsün bulaşması riskini artıran en önemli olay. Antalya da düşünülebilir" dedi.

FIFA'nın kararı yol gösteriyor

Futbolcular ile kulüplerin ekonomik nedenlerle karşı karşıya gelme ihtimalini de değerlendiren Özkurt, taraflar FIFA'nın 7 Nisan'da açıkladığı kararların ışık tutması gerektiğini söyledi. Özkurt, oyunculardan indirim talep edilebileceğini ancak, kulüplerin burada suistimal yapamayacağını kaydetti. Bir indirim durumunda FIFA'nın kulübün ekonomik durumuna bakacağını ve haklı olup olmadığını gözeteceğini kaydeden Emin Özkurt, uyuşmazlıklar halinde sorunların spor hukuku kanalları aracılığıyla çözülmesi gerektiğini, normal yargıya taşışnmasının sürece çok uzatacağını söyledi.

Kulüpler Birliği'nin açıklaması yanlış

Kulüpler Birliği'nin "Yüzde 30 indirim yapmayan oyuncuların sözleşmelerinin feshedileceği" şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını belirten Bozkurt, "Bu doğru bir üslup değil. Tarafların önce biraraya gelip görüşmesi gerekir. Böyle bir durum olmadan, bu açıklamanı yapılması yanlış" görüşünü dile getirdi. Emin Özkurt'un konuk olduğu Ev Yapımı Futbol programının tamamını izlemek için tıklayınız

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler