"Seyirciye TFF değil Bilim Kurulu karar versin"

19.10.2020 - 16:04 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 16:32

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu, gündeme yönelik konuştu. Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'ni mi yoksa Bilim Kurulu'nu mu dinlemeli?

"Seyirciye TFF değil Bilim Kurulu karar versin"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu, Nihat Özdemir yönetiminin maçlara seyirci alınması yönündeki planı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ulusu, Özdemir'in Bilim Kurulu'nun tavsiyesinin dışına çıkmaması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

"Özdemir'in yerinde olsam Bilim Kurulu'nun tavsiyesini göz ardı etmem"

-Tribünlere seyirci alınmalı mı? TFF, Kulüpler Birliği'ni mi yoksa Bilim Kurulu'nu mu dinleyecek?

Bilim Kurulu ne diyor? Ligin ilk yarısındaki maçlar seyircisiz oynansın. TFF'nin ne yapması gerek? Yüzde yüz olarak Bilim Kurulu'nu dinlemesi gerekiyor. Ancak; Türkiye Futbol Federasyonu Kulüpler Birliği'nin etkisi altında. Kulüpler iflas durumunda olduğu için (1-2 tanesi hariç) ciddi bir baskı yapıyorlar. Batık kulüpler, an azından hasılat olsun istiyorlar. Ben şu anda TFF'nin başında olsam, kesinlikle Bilim Kurulu'nun tavsiyesini göz ardı etmez, harfiyen uygulardım.

"Localara gidenlerin zengin olmanın dışında ne özelliği var?"

- Sayın Ali Koç, localarda maç izleyecek kişilerle ilgili bir tespit yapmıştı. Açıklamaları takip etmişsinizdir. Sizin fikriniz nedir?

Localarda kimler yer alacak? Çok açık bu. Kulüp başkanları zengin, futbolcular, menajerler zengin. Localarda zenginler yer alacak. Zaten Türk futbolunun ekonomik açıdan güçlü kişiler tarafından yönetildiği de ortada. Localara gidenlerin ne ayrılacağı var? Zengin olmanın dışında ne ayrılacağı var?

"Bilim Kurulu evet derse olabilir"

-Bilim Kurulu yeşil 'ışık' yakarsa tribünlere seyircili alınsın mı diyorsunuz?

Taraftarlar da maça girmek istiyor. Taraftarları anlıyorum. Herkes seyircili maçı özledi. Burada asıl önemli olan Bilim Kurulu ne diyecek? Eğer Bilim Kurulu, 'Evet maçlara seyirci alınabilir' derse olabilir. Onun dışında sorun olur. Bir de ülke eğitimsiz olduğu için tribünlerde de bunun sıkıntısı yaşanıyor. Bunun önüne nasıl geçeceğiz? Bunu da ek olarak söylemeliyim.

"Nihat Özdemir, dedikleriyle artık çelişmemeli"

-Nihat Özdemir'e eski bir TFF Başkanı olarak mesajınız ne olur?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Bilim Kurulu'nun tavsiyesini uygulamaktan imtina etmemeli. Rüzgara göre yön değiştirmek anlamlı olmaz. İşte o zaman, 'Orada kukla gibi oturuyor' yorumları da yapılır. Bir de şahsi fikrim; Nihat Özdemir, dedikleriyle artık çelişmemeli.

"Berna Gözbaşı ile gurur duyuyorum"

-Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın locasına Sivasspor maçında saldırı yapıldı. Siz ne düşünüyorsunuz bu saldırı ile ilgili?

Sizin vasıtanızla Kayserispor Başkanı Berna Hanım'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yapılan saldırı çok çirkin. Berna Hanım ile gurur duyduğumu daha evvel kendisiyle paylaştım. Ben, TFF yönetiminde de kadınların olması gerektiğini düşünüyorum. Merkez Hakem Kurulu'nda da olabilir. Başkanlık gömleğini diyen kadınları bulabilmek öyle kolay değil. Ayrıca ben Berna Hanım'ın kulübü düzlüğe çıkarmak için uğraş verdiğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler