Mehmet Demirkol'dan Galatasaray ve Fenerbahçe yorumu

15.05.2024 - 22:40 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 23:03

Mehmet Demirkol, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki son durumunu ve teknik direktör İsmail Kartal ve Okan Buruk'un performansını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'dan Galatasaray ve Fenerbahçe yorumu

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında açıklamalarda bulundu. Demirkol, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki puan farkını, hafta sonu oynanacak derbiyi ve teknik drektörlerin performansını değerlendirdi.

"Fenerbahçe için durum daha basit"

Mehmet Demirkol, derbi için "Esasında Fenerbahçe için durum daha basit. Berabere kalırlarsa şampiyonluğu kutlar Galatasaray, haftaya Konya ne yapar, belki daha rahatlarlar o vakte kadar gibi şeyler düşünebilirler. Fenerbahçe için ise çok basit her şey, Fenerbahçe için şampiyonluk bu maçı kazanmak. 99 puanla ikinci olmak. Çok fazla plan yapmadan bunu yapacacaklar ve iş bitecek. Daha basit yani. Tabii ki Galatasaray da kazanıp şampiyon olabilir ama Fenerbahçe'nin düşüneceği hiçbir şey yok. Dolayısıyla böyle şartlanmak lazım Fenerbahçe açısından. Galatasaray'ın da şartlanması gereken nokta büyük bir galibiyetle büyük bir şampiyonluk kutlaması yapmak" ifadelerini kullandı.

"Sezon başında Okan Buruk'a Fenerbahçe 2.58 puan ortalaması tutturdu deseniz..."

Demirkol, "Fenerbahçe için çok net olarak bir başarısızlıktan bahsediliyor. Fenerbahçe'nin baktığımız zaman 99 puanla ikincilik durumu var. Buna kesinlikle başarısızlık demememiz lazım. Tabii ki eleştiririz. Tabii ki İsmail Kartal'ın kritik anlarda sonuç vermeyen kararlarını, esnek olamamasını tabii ki eleştirebiliriz. Sezon başında Okan Buruk'a Fenerbahçe 2.58 puan ortalaması tutturdu deseniz "Hadi ya! Şubat'ta mı şampiyon oldular?" derdi" sözlerini kaydetti.

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım'ın sözleri salonu gülme krizine soktu: "Atçı naber..."
Habere Git

"Okan Buruk evrensel anlamda iyi bir hocalık yaptı"

Mehmet Demirkol, "Okan Buruk'u burada kutlamak lazım. Okan Buruk'un sezon başındaki kadrosuyla bugünkü kadrosu arasında dağlar var. Dolayısıyla Okan Buruk sürekli doğru dokunuşlar yaptı. Lig içerisinde Barış Alper Yılmaz sezonun oyuncusu olur mu noktasına geldik, sezon başında ilk 11 planında belki yok. Mertens aynı şekilde, Mertens sezonun oyuncusu olacak belki de. Kerem Demirbay'ın uyumu ve takım içerisinde taşıdığı önem aynı şekilde. Berkan Kutlu'nun geri dönüşü ve takıma sağladığı katkı, Vinicius'un Kasımpaşa maçındaki geri dönüşe katkısı... Okan Buruk'un hamlelerinin çok işe yaradığını, her seferinde sonuç verdiğini ve çok iyi bir teknik direktör olduğunu, çok açık, net bir şekilde evrensel bir teknik direktör olduğunu ve bu kadroyu çok iyi idare ettiğini söyleyebiliriz. Zaha'yı kesebilir misin kardeşim? Bunları yapabildi, bunları anlatabildi, bunları ikna edebildi. Evrensel anlamda iyi bir hocalık yaptı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler