TFF; Kulüplere Lisansı Yine Veremedi 3. Kez Erteledi!

Akın Ungan
23.11.2022 - 21:07 | Son Güncellenme: 23.11.2022 - 21:17

TFF'nin sezon başlamadan önce vermesi gereken Kulüp Lisansları üçüncü kez ertelendi. Bu defa kulüplere 23 Aralık'a kadar süre tanındı. İşte konuya dair tüm detaylar.

TFF; Kulüplere Lisansı Yine Veremedi 3. Kez Erteledi!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hemen hemen her gün futboldaki yapısal sorunlara değiniyor. Ancak eyleme geçmeye yönelik bir adım da atmış görünmüyor. Bilakis yapısal sorunları erteleyerek, öteliyor. Bunlardan biri de hesap kitap bilmeyen kulüplere verilen daha doğrusu verilemeyen lisans! Yeni bir erteleme geldi.

Sezon başlamadan karar çıkmalıydı

29 Eylül 2022'de kulüp lisanslarına dair şunu yazmıştık: "TFF tarafından 2011'de çıkartılan Ulusal Kulüp Lisans Sistemi, aradan geçen 11 yılda hiçbir zaman planlandığı gibi uygulanamadı ve geride kalan sürede sayısız değişikliğe uğradı. Normalde sezon başlamadan takımlara verilmesi gereken lisanslar sezon başladıktan çok sonra verildi. İşte şimdi 2022 yılındayız ve Mehmet Büyükekşi yönetimindeki TFF de bu yıl lisans işlemlerini iki kez erteledi. TFF internet sayfasından 24 Eylül günü yayınlanan talimat değişikliği ile daha önce Geçici Madde 25 ile 30.09.2022 tarihine kadar uzatılan Ulusal Kulüp Lisans başvuruları ile ilgili karar verme süresi bu kez Geçici Madde 26 ile 30.11.2022 tarihine kadar uzatıldı."

Üçüncü erteleme 23 Aralık'a kadar

Evet, normalde 21 Mayıs 2022 günü yani Süper Lig’de 2022/23 sezonu başlamadan önce tamamlanarak, duyurulması gereken UEFA ve Ulusal Lisans kararları, TFF Yönetim Kurulu tarafından üçüncü kez ertelendi. Karar, bu defa 23 Aralık 2022 tarihine ertelendi.

Şu ana kadar 38 kulüp lisan aldı

Geçici Madde 27 ile duyurulan bu uzatma, Süper Lig’in Dünya Kupası sonrası yeniden başlamasının hemen öncesine denk geliyor. TFF’nin 14 Kasım’da Dünya Kupası arasına girileceği ortadayken bundan önceki 2. uzatmayı neden doğrudan 23 Aralık'a değil de 30 Kasım'a kadar yaptığı ise tam bir muamma. TFF daha önce 38 kulübe lisans verildiğini duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Böyledir Türkiye'de lig... Mayıs, Eylül; Eylül, Kasım oldu!
Habere Git

Kulüp Lisans Sistemi nedir?

Kulüp Lisans Sistemi'nde TFF tarafından belirlenen sportif, altyapı, personel, mali, idari ve hukuki kriterlere uyulması isteniyor. Amaç kulüp yapılarını şeffaflaştırmak. Kulüp Lisans Sistemi, esasen UEFA Finansal Fair Play Sistemi'nin ulusal liglere adapte edilmiş hali. Sistem, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve Kadın Futbol Süper Ligi'nde yer alan kulüplere uygulanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler