Sezonun ilk sprint yarışını Verstappen kazandı, Leclerc ikinci!
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
2022 Formula 1 sezonunun 4. yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix'si öncesi gerçekleştirilen sprint sıralama yarışını Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

Son 5 Haber

Liverpool, Yan Diomande için pes etmiyor! 100 milyon Euro...

Brezilyalı yıldız Joao Gomes, "Come to Galatasaray" mesajını beğendi

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan flaş Cengiz Ünder kararı

Çorum FK'ya tanıdık kaleci: Marcos Felipe ile anlaşma sağlandı!

Manchester United Teknik Direktörü Michael Carrick Galatasaray’ın yıldızını istedi!
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
2022 Formula 1 sezonunun 4. yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix'si öncesinde sprint sıralama yarışını Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.
Bu sonuçla Hollandalı pilot, 2022 sezonunun ilk sprint yarışını Ferrari'nin evinde kazandı. Son şampiyon, böylelikle 8 puanı hanesine yazdırmış oldu ve ve yarınki Grand Prix'ye ilk sıradan başlama hakkı kazandı.
Heyecan dolu yarışta iyi bir kalkışla daha ilk viraja gelmeden liderliği ele geçiren Leclerc, son 5 tur kala lastiklerinde performans kaybetti ve Verstappen'in arkasında ikinci olarak 7 puan kazandı. Sergio Perez ilk 3'ü tamamlayarak 6 puan aldı. Carlos Sainz, 10. sıradan başladığı yarışta 4. sıraya kadar yükseldi ve hasarı azalttı. Lando Norris, takım arkadaşı Ricciardo'nun önünde 5. sırada finiş gördü. Valtteri Bottas, sıralar kazandığı yarışta iyi bir sürüş çıkardı ve damalı bayrağı 7. sırada gördü. Magnussen, yarış temposunda yavaş kaldı ve 4 sıra kaybederek 8. sırayı aldı. Danimarkalı pilot, günün son puanını almış oldu.

Imola'da Mercedes, yarışta istediği tempoya sahip değildi. George Russell 11. olurken, Lewis Hamilton 14. sırada kaldı.
Formula 1 Emilia Romagna GP, 24 Nisan 16.00’da başlayacak. Formula 1 2022 sezonu, bu yıl yeniden S Sport kanalında yayımlanıyor. Yarışları S Sport'un mobil uygulaması S Sport Plus üzerinden ve S Sport kanalından canlı olarak izleyebilirsiniz.
