"Sezonun iptal edilmesi zor bir karar.."

21.04.2020 - 22:38 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 22:42

"Sezonun iptal edilmesi zor bir karar.."

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, Formula 1 üzerindeki etkisini her geçen gün arttırıyor. Sezonun açılış tarihinin ertelenmesi ve sezonun ilk 9 yarışının ertelenmesinden sonra bazı Formula 1 takımları pilotları ve çalışanlarının maaşlarında indirime gitmişti.

İlk 9 yarışın ertelenmesinin ardından sezonun 10.- 11. yarışı olan Fransa ve Belçika Grand Prix'si de ülkelerin izolasyon kısıtlamalarına göre ertelenme ihtimalleri konuşuluyor. 22 haftalık olan yarışların daha sezon başlamadan yarısının ertelenmesi çoğu insanın akıllarına "Sezon iptali olur mu?" sorusunu getiriyor. Formula 1 ekiplerinden McLaren'in 25 yaşındaki pilotu Carlos Sainz, sezonun iptal edilmesini kabullenmesi zor bir olay olarak görüyor.

"Kabul edilmesi zor bir olay..."

İspanyol pilot ülkesindeki haber ajanslarına konuşurken "Her şeyin iptal edileceğini düşünmek yerine daha az yarış olacağını düşünmeyi tercih ediyorum. Sezonun iptal edilmesi kesinlikle kabul edilmesi zor bir olay. Durum kontral altına alınamazsa bu karar alınabilir. Ancak spor ve etrafındaki her şey için son derece olumsuz sonuçları olur. Formula 1, diğer spor veya işler gibi bu pandeminin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak. Bu durum, tüm takımların çaba göstermeleri, özeleştiriler yapmaları ve bir şeyleri değiştirmeyi kabul etmeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı oluyor. Pek çok iş risk altında olacak ve bu asla iyi bir şey değildir." açıklamalarında bulundu. 

"Formula 1 tarihinde bir ilk..."

25 yaşındaki pilot 20-22 yarışlık bir takvim yerine 10 yarışlık bir takvim üzerinde durulmasını söylerken:  "Şu an için birçok düşüncenin üzerinde duruluyor. Monako gibi cadde pistlerinin olduğu yarışların gerçekleştirilmesi çok zor. Şahsi fikrim sezonun 10 yarışlık bir takvim içerisinde devam etmesi. Salgını ağır hasarla atlatan ülkeleri takvimden çıkartırsak, yarış takvimi zaten hafifliyor. Bu yüzden sezonun normal takviminden daha kısa olacağına eminim. Bu da Formula 1 tarihinde bir ilk olabilir." 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler