Sifan Hassan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dünya rekoru...

06.06.2021 - 17:43 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 17:51

Hollanda için yarışan Etiyopya doğumlu Sifan Hassan, kadınlarda dünya rekoru kırdı. Peki, Sifan Hassan kimdir? İşte sporcuya dair merak edilenler...

Sifan Hassan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dünya rekoru...

Sifan Hassan veya "Şifan Hasan" adlı atlet, bugün kadınlarda elde ettiği dereceyle hem olimpiyat kapısını araladı hem de yeni bir dünya rekoruna imza attı. Hassan'ın bu beklenmedik zaferinden sonra vatandaş, internette Sifan Hassan kimdir tarzında aramalara başladı. Peki, Sifan Hassan kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi ülke için yarışıyor? Hangi kategoride ve kaç dakika ile dünya rekoru kırdı? 

Sifan Hassan kimdir?

Sifan Hassan, Etiyopya asıllı Hollandalı orta mesafe ve uzun mesafe atletidir. 1 Ocak 1993'de dünyaya gelen sporcu, 28 yaşındadır. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya imza atmıştır. Nitekim bugün kadınlarda elde ettiği derece, onun dünya rekorunu kırmasını sağlamıştır. Ancak, Sifan Hassan; bu rekordan önce 2019 yılında Dünya Şampiyonası etkinliklerinde 2 madalya birden kazanarak bu alanda farklı bir rekora imza atmıştır. Sifan Hassan, Hollanda'nın atletizmdeki gurur kaynağıdır denilebilir. Nitekim, genç atlet şimdiye dek katıldığı Dünya Şampiyonası organizasyonlarında 2 kez bronz madalya, 2 kez altın madalyaya ulaşmıştır. 2019 yılında hem 1.500 metrede hem de 10 bin metrede altın madalya alarak dünya tarihine geçmiştir.

"Dünya rekoru kırdı..."

Genç atlet, bugün yeni bir rekorun daha altına imzasını attı. Hollanda için 10 bin metrede yarışan atlet, 29.06.82 sürede yarışı tamamlayarak bu alanda kırılması güç bir rekoru kırmış oldu. Sifan Hassan, 45 gün sonra başlayacak Tokyo Olimpiyatları'nın en güçlü adayları arasında. 

Senin için hazırladığımız haberler