Sığ piyasa nedir ve ne anlama gelir?

21.12.2021 - 18:07 | Son Güncellenme: 21.12.2021 - 18:13

Yaşanan ekonomi sonrası vatandaşlar sığ piyasa konusunu merak etmeye başladı. Sığ piyasa nedir, ne anlama gelir gibi aramalar yapıyorlar. İşte detaylar...

Sığ piyasa nedir ve ne anlama gelir?

AJANSSPOR PLUS

Sığ piyasa konusu hakkında yapılan araştırmalar gün geçtikçe daha da artmaya başladı. Vatandaşlar, sığ piyasa dolara etkisini merak ederken sığ piyasa nedir ve anlama geliyor gibi aramaları sürdürmeye başladılar. Sığ piyasa örnekleri nedir ve ne anlama geliyor gibi merak edilen sorular da dahil tüm detayları içeren bir haber hazırladık. Aradığınız soruların cevaplarını haberimizden bulabilirsiniz.

Sığ piyasa nedir?

İşlem hacmi düşük, alıcı ve satıcı sayısının az olduğu hisse senetlerinde ise sahip olunan payların elden çıkarılması daha zordur. Bu tür hisse senetleri "sığ" olarak adlandırılır. Bu tür piyasa koşulları manipülasyon için uygun koşullar oluşturduğundan işlem yapılırken dikkat edilmesi gerekir.

Doların düşüş yaşadığı anlarda ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru uyarılarını sürdürmeyi devam ettirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Selçuk Geçer, Erdoğan'ın açıklamaları sonrası düşen dolar kuru için, "Dolarda ki bu kurnazlığın bedeli çok ağır olacak. Söylemedi demeyin!" paylaşımında bulundu.

Selçuk Geçer'in diğer paylaşımları ise şu şekilde

''Bir soru daha !!! Dolar yükselecek havası yaratıp, sonra örtülü faiz artışı yapıp, bir de tüm kaynakları satıp savıp doları gece yarısı çökertenler, vatandaşın kaybını kim ödeyecek? Bu operasyonda kim ne kadar para kaldırdı? Açıklayın bakalım!''

''Dün Londra piyasasına ilk dakikalarda bir gol atıp zafer turu atanlar, sonra yedikleri 10 golü çabuk unuttular. Bu gün vatandaşa gol atıp zafer turu atanlar, yarın 10 gol daha yemezler umarım..."

Senin için hazırladığımız haberler