Şike iddialarına flaş yanıt! Canlı yayında açıkladı!

12.07.2017 - 16:23 | Son Güncellenme: 12.07.2017 - 16:23

Şike iddialarına flaş yanıt! Canlı yayında açıkladı!

AJANSSPOR ÖZEL - Geçen sezon TFF 1. Lig’e veda eden Şanlıurfaspor Kulübü’nün Başkanı Emin Yetim, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programına katıldı. Gündeme bomba gibi düşen şike olayları ile ilgili olarak Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Yetim, çok çarpıcı ifadeler kullandı. Yetim’in Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

"Hukuka uygun hareket edilmesini bekliyoruz"

Bu olay tabi ki ciddi bir olay. Spor camiası açısından da ciddi bir olay diye görüyoruz. İnşallah hukuka uygun şekilde hareket edilir. Bizim bu açıdan bir şüphemiz yok. TFF’den bunu bekliyoruz. Her şey açık ve net şekilde ortada. Daha çok bilgiler var. Gaziantep Belediye’nin Manisa ile olan maçıyla ilgili de tapeler düşmüş. Tapelerde her şey mevcut. Sosyal medyadan izlediğimiz kadarıyla da söz konusu kalecinin yediği gol de belli. Onun konuşmalarını da yeni gördüm.

"Penaltı ve kırmızı kart olacak diye mesaj gelmişti"

Manisa maçından 1 gün önce bize mesajlar geldi. 1 penaltı ve kırmızı kart çıkacak diye mesaj gelmişti. Bu mesajın tanımadığımız bir kişiden geldiğini söyleyeyim. Aynı şekilde de maçta uygulandı. Kağan Söylemezgiller bizim o zaman kendi oyuncumuzdu. Bilinçli bir şekilde Manisaspor maçında kırmızı kart gördü ve oyundan ihraç edildi. Maçtan önce bize isimsiz bir şekilde mesaj geldi. Hangi oyuncunun olduğunun ismi mesajda geçmiyordu. Sonraki gün maç oynadık. Hem penaltı oldu, hem de kırmızı kart gördük. Sonradan da Kağan Söylemezgiller’in isminin geçtiğini gördük.

"TFF'den lige iade edilmemizi bekliyoruz"

Çok planlı ve profesyonel bir şekilde takımlara girilmiş. Birileri bize, “O belgeleri göndereceğiz” diye haber göndermiş. O belgeler geldiği takdirde TFF ile de paylaşacağız. Bizim, açık ve net masa üstünde kirli oyun ve planlarla düşürüldüğümüz apaçık ortaya çıkmıştır. TFF de, spor kamuoyu da bunu açık şekilde gördü. Biz TFF’den hakkımızı istiyoruz. Şanlıurfaspor’un düşürülmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Lige iade istiyoruz.

"Bu olayın üzerine gidilmezse şike olayları artar"

6222 sayılı yasalar açık. Bunu maddeler açık şekilde belirtiliyor. Bizim tekrar 1. Lig’e çıkmamız gerekiyor. Bunu spor hukukçuları da net şekilde söylüyor. Bu düzeltilmediği takdirde futbolun daha çok şikelere karışacağını, bu olayların artacağını ve emsal olarak yanlış bir karar verildiğinde büyük bir futbolumuz adına darbe olacağını düşünüyoruz. Biz TFF’den hak olan, hukuk çerçevesinde gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Bunun üzerine gidilmediği takdirde şikenin artacağını düşünüyoruz.

İşin içinde olan başka isimler var mı?

Başka oyuncular var mı? Belgeleri araştırıyoruz. Yönetici ve hukukçu arkadaşlar konuyu araştırıyor. 3 futbolcu daha var diye biliyoruz. Manisa’da bir oyuncu var. İsmail Haktan Odabaşı ile ilgili alınan kararı geç kalınmış, doğru bir karar olarak görüyorum. Bir futbol kulübü bu kadar kötü olamaz. Bir de bizim komşu şehrimiz. Bunun yapılmaması gerekiyordu. Bu çok büyük bir olaydır. Şu anda Urfa ayaklanmış durumda.

"Bu olay açıklığa kavuşturulmalı"

Kağan Söylemezgiller tapelerde belirtiliyor. Bize belirsiz kişiden gelen mesaj da bu olayları tamamlıyor. Bu işe karışan yöneticilerimiz yok. Sadece futbolcular var. Konuştuğumuz hukukçular, söz konusu isimlere hapis cezası ve 3 yıl da men cezası verilir diyor. Gaziantep Büyükşehir’in de düşürülmesi gerekiyor. Mide bulandırıcı bir olaydan bahsediyoruz. Futbol camiası artık huzursuz oldu. Herkes kendi oyuncusundan şüpheleniyor. Bu olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

"Avukat ve TFF ile görüşeceğiz"

Bizim duyduğumuz kadarıyla birkaç tane daha tape ortaya çıkabilir. Ama biz bu tapelerle ilgili bir paylaşım yapmadık. Bir hukuki süreç var. Bizim herhangi bir paylaşımımız yok. TFF’den herhangi bir yetkili bizi aramadı. Bizim avukatlarımız görüşüyor. Avukatla yarın bir araya geleceğiz. Ben de Türkiye Futbol Federasyonu’na gitmek istiyorum. Hukukçularımız olayı takip ediyor. Spor yazarlarının da bu işin üzerine gitmeleri gerektiğini düşünüyorum.

AJANSSPOR ÖZEL 
YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN OLAYLA İLGİLİ BELGELER İÇİN TIKLAYIN!..

Senin için hazırladığımız haberler