Şikenin şifresi ortaya çıktı: 'Her şey tamam. Mutfak ayarlandı'

24.10.2018 - 11:01 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 14:01

Belçika’daki “Temiz Eller” operasyonuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şike için, "Her şey tamam. Mutfak ayarlandı" ifadelerinin geçtiği ortaya çıktı.

Şikenin şifresi ortaya çıktı: 'Her şey tamam. Mutfak ayarlandı'

Belçika’daki “Temiz Eller” operasyonuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Belçika’nın önemli menajerleri, teknik direktörleri, kulüp yetkilileri, hakemleri bu operasyon kapmasında gözaltına alınmış ve kara para aklama, dolandırıcılık ve şike suçlamaları getirilmişti.

Garajda şike pazarlığı!

Nieuwsblad’da yer alan habere göre geçen sezonki Mechelen – Beveren maçı öncesi Sırp futbolcu menajeri Dejan Veljkovic ile Beveren Başkanı Dirk Huyck, başkanın garajında bir araya geldi. Maçla ilgili pazarlıkların bir bölümünün burada yapıldığı belirtiliyor.

Mobilya dükkanında kesin anlaşma!

Ertesi gün ise bu ikili bu sefer Huyck’un eşinin mobilya dükkanında bir araya geldi ve maç için kesin anlaşmaya varıldı.

Şike için şifreli onay!

Görüşmenin ardından Mechelen kulübünün finans direktörü Thierry Steemans’ı telefonla arayan Dirk Huyck’un, “Her şey tamam. Mutfak ayarlandı” sözleriyle şikenin onaylandığını belirttiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberde menajer Veljkovic’in Beveren Başkanı Huyck’a 200 bin euro önerdiği iddia edilmiş, hatta bunun görüntülerinin de olduğu bildirilmişti.

Küme düşmeme mücadelesi veren Mechelen ligin son haftasında ağırladığı Beveren'i 2-0 mağlup etmiş ancak Eupen'in de kazanmasıyla küme düşmüştü.

Lokeren teknik Direktörü Maes, gözaltında!

Öte yandan 2010 yılından bu yana menajer Veljkovic’le çalışan Lokeren Kulübü Teknik Direktörü Peter Maes de pazartesi günü gözaltına alındı. Ona yönelik suçlama ise henüz netleşmiş değil. 

Eski Göztepeli de inceleme altında!

Ayrıca Veljkovic’in menajerlerini üstlendiği Predrag Filipovic, Aleksandar Jankovic, Milos Kosanovic, Tomislav Mikulic, Ivan Obradovic, Bojan Jorgacevic ve Zvonko Milojevic gibi daha önceleri Belçika’da forma giymiş futbolcuların hesapları inceleme altına alındı.

Kosanovic geçen sezon kiralık olarak Göztepe forması giydikten sonra Standard Liege’e geri dönmüştü.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler