Silahla sahaya giren PAOK Başkanı Savvidis'in cezası açıklandı!

29.03.2018 - 13:09 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 13:09

Silahla sahaya giren PAOK Başkanı Savvidis'in cezası açıklandı!

Yunanistan Süper Ligi’nde lider olan AEK, deplasmanda en yakın takipçisi PAOK’a konuk olmuş ve söz konusu maçta yaşanan silah skandalı tüm dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Bir tartışmalı pozisyon sonrasında PAOK Kulübü’nün başkanlığını yapan Ivan Savvidis sahaya belindeki silahla girdi. Bu olay büyük bir infiale neden olmuş ve ardından da ülkede ligler süresi olarak tatil edildi.

Olayın ardından tepkilerin ardından PAOK Başkanı Savvidis, sahaya bu şekilde inmesinin doğru olmadığını belirtti ve özür diledi. Savvidis, ” Gerçekten çok üzgünüm. Kesinlikle bu şekilde sahaya girme hakkım yoktu” açıklamasını yaptı.

Sahaya girmekteki niyetinin hakemi veya rakip futbolcuları tehdit etmek olmadığını dile getiren Savvidis ayrıca da sorguya alındı.

Bu skandal olaydan sonra Yunanistan’da futbol müsabakalarının önümüzdeki hafta sonundan itibaren kaldığı yerden devam edeceği ifade edildi. Ligin sözcüsü Alexis Kougias, "Hafta sonu maçlar başlayacak" diye konuştu.

Yunanistan Ligi'nde yer alan 16 kulübün ortak bir bildiri imzaladığı ve ardından liglerin kaldığı yerden devam edeceğinin altı çizildi.

Öte yandan PAOK Başkanı Savvidis’in cezası belli oldu. PAOK ile AEK maçında yaşanan olaylar nedeniyle PAOK Başkanı Ivan Savvidis'e 3 yıl men cezası verildiği ifade edildi.

Öte yandan maçla ilgili karar da verildi. PAOK - AEK maçı 3-0 AEK lehine tescil edildi. Ayrıca PAOK -3 puan silme cezası aldı. Gelecek sezon için -2 puan silme cezası alan PAOK’a 3 maç da seyircisiz oynama cezası verildiği duyuruldu.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler