Şimdi biz birbirimize rakip mi olacağız?

19.10.2020 - 15:05 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 15:46

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile Dinamo Kiev karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma teknik direktörler Mircea Lucescu ve Andrea Pirlo için de bir anlam taşıyor. Çünkü Mircea Lucescu, Pirlo'yu 16 yaşında iken ilk kez sahaya süren teknik direktör. İtalyan futbol adamı da Lucescu'nun teknik direktörlüğü hakkında övgü dolu sözler kullandı.

Şimdi biz birbirimize rakip mi olacağız?

Andrea Pirlo yönetimindeki Juventus, yarın Şampiyonlar Ligi'nde Mircea Lucescu yönetimindeki Dinamo Kiev'e konuk olacak.

Bu karşılaşma aynı zamanda iki teknik adam için de farklı bir anlam taşıyor.

Sezon başında Juventues'ta teknik direktör olarak göreve başlayan Pirlo için Mircea Lucescu'nun anlamı çok büyük.

Çünkü deneyimli teknik adam Lucescu, Pirlo'yu 16 yaşında Brescia formasıyla ilk kez profesyonel maça çıkartan kişi.

Futbol scoutu Harun Gündüz'ün sosyal medyadan paylaştığı bilgilere göre; 1994-95 sezonunda Pirlo, Brescia'nın Reggina'ya karşı oynadığı maçta ilk resmi mücadelesine çıkarken henüz 16 yaşındaydı.

Böylece Pirlo, Serie A tarihinde en genç maça çıkan futbolcu oluyordu. Pirlo da yıllar sonra futbolu bırakmasının ardından yazdığı kitapta Mircea Lucescu'ya hakkını veriyordu.

Pirlo: "Tamamen dikkatsiz olmayan tek hocam"

Pirlo 'Düşünüyorum Öyleyse Oynarım' isimli biyografi kitabında Lucescu için, "Mental açıdan, tamamen dikkatsiz olmayan tek hocam, beni on beş yaşındayken Brescia altyapısından çıkarıp A takıma koyan Mircea Lucescu'ydu" derken şunları yazıyordu:

"Kendimi bir anda, ayaklarının altında dolaşmamdan ötürü rahatsız olan otuzlu yaşlardaki adamlarla birlikte antrenman yaparken buldum. Yaşları benimkinin iki katıydı ve bazı günler benim olabileceğimin iki katı pislik olabiliyorlardı.

'Andrea, genç takımda oynadığın gibi oyna.'

Bu cümle Lucescu'nun bana söylediği ilk şeydi. Ufak ve itaatkar bir asker gibi, bu emre uydum. Bunu herkes iyi karşılamadı, özellikle de takımdaki tecrübeli oyuncular. Onlar sahada en çok dinlenen ve saygı duyulan oyunculardı ve bana nazaran yaşlı sayılırlardı... Tüm zamanların en sert faulünü yaptı. Bunu kasten yapılmamış bir hareket gibi göstermek imkansızdı, kimse ona inanmazdı. O da tıpkı diğerleri gibi küçük bir yıldız gibi davrandığımı düşünüyordu. Oysa benim tek yaptığım Lucescu'nun bana söylediklerini uygulamaktı.

Hoca bana göz kırptı ve 'Merak etme, her şey yolunda. Ve lütfen, yaptığın şeyi denemeyi sakın bırakma' dedi. Bana karşı nazikçe konuştu ve takımın kalanına dönüp, 'Topu Pirlo'ya verin, onunla ne yapılacağını gayet iyi biliyor' dedi."

Lucescu: "Onun çok aklı başında biri olduğunu anladım"

Lucescu, Juventus maçı öncesinde Pirlo hakkında sorulan sorulara yanıt verdi.

Deneyimli teknik adam yaptığı açıklamada, "Viareggio bir maç izlemeye gittiğimi hatırlıyorum ve onunla (Pirlo) birlikte döndük. Onunla 2 saat konuşma fırsatımız oldu. Onun çok aklı başında biri olduğunu fark ettim. Yaratıcı olmasının yanı sıra çok organize biri. Bu onun Juventus gibi harika bir takımın teknik direktörü olmasına yardımcı oldu" dedi.

Kazanan hangisi olacak?

Şampiyonlar Ligi seviyesinde ilk maçına çıkacak Pirlo'nun karşısında uzun yıllardır bu arenada mücadele etmiş bir teknik adam olacak. İtalyan teknik adam, futbolculuk kariyerinde çok önemli bir yere sahip olan Lucescu'yu mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Öte yandan İtalya ekibinde koronavirüs testi pozitif çıkan Cristiano Ronaldo forma şansı bulamayacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler