Simla Türker Bayazıt kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

02.06.2018 - 21:17 | Son Güncellenme: 03.06.2018 - 16:30

Simla Türker Bayazıt kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Simla Türker Bayazıt kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe'de başkanlık seçimi devam ediyor. Başkan adayı Ali Koç'un listesinde yer alan Simla Türker Bayazıt, Fenerbahçeli taraftarlar tarafından merakla araştırılıyor. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrenin ilk gününde başkan adayları Aziz Yıldırım ile Ali Koç, konuşmalarını yaptı. Simla Türker Bayazıt kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Simla Türker Bayazıt kimdir?

1997-2013 yılları arasında Mutlu Akü ve Malzemeleri Sanayi A.Ş.’de görev yapmış, 2004 yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiştir. 15.07.2013 tarihinden itibaren şirketimizde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Güntürksoy Turizm Yatırımları Sanayi A.Ş.’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İlk gün sona erdi

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun ilk günü sona erdi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrenin ilk gününde başkan adayları Aziz Yıldırım ile Ali Koç, konuşmalarını yaptı. 

Genel kurulun divan başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesiyle başlayan kongrede önce Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun faaliyet raporları okundu.

Toplam 38 üyenin konuşmasından sonra ilk olarak kürsüye başkan adayı Ali Koç çıktı.

Daha önce açıkladığı projeleri hakkında bilgi veren Ali Koç, Fenerbahçe'de değişimin zamanının geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sayın Başkanım siz Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Bunu unuttunuz. Kendinizi koskoca Fenerbahçe'nin önüne geçirdiniz. Fenerbahçe tarihinin işinize gelmeyen yönlerini yok saydınız. Her başarıyı kendinizde gördünüz, her başarısızlığı başkalarında aradınız. Ben size, hesap veren, şeffaf bir kulüp vadediyorum." 

Aziz Yıldırım ise 3 Temmuz sürecinin henüz bitmediğini ve bu yüzden tekrar görev istediğini anlatarak, "Ali Koç seçilirse bir para girişi yapacağını söyledi. Sen ne para veriyorsan aynısını ben vereceğim. Gel sen futbolu yönet, amatörü ben yöneteyim, ikimiz de aynı parayı koyalım. Ne sen kazan ne de ben kazanayım, kulüp kazansın. Hodri meydan." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe hakkında bilgi

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı 1998 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

Kongreye "sınav" arası

Vefa Küçük, kongreye, Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı nedeniyle yaklaşık 1,5 saat ara verdi.

Kongrenin yapıldığı Ülker Stadı'nın yanında bulan Kadıköy İstanbul Anadolu Lisesinde sınava giren öğrencilerin, stattan çıkan yüksek ses nedeniyle rahatsız olduğu belirtildi.

Sınava giren öğrencilerin velileri de kongrede çıkan sesin okulun içine kadar geldiğine dikkati çekerek stadın önünde protestoda bulundu.

Vefa Küçük de tezahüratlarda ve alkışlarda bulunan genel kurul üyelerini bu yüzden sık sık uyardı. Uyarıların işe yaramaması üzerine Küçük, kongreye öğle saatlerinde yaklaşık 1,5 saat ara verdi. 

Listeler teslim edildi

Fenerbahçe Olağan Kongresi, verilen aranın ardından kaldığı yerden ederken başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti.

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yaşanan gerginlikler ve konuşmalar sırasında çok gürültü olmasından dolayı, yan tarafta bulunan Kenan Evren Lisesi'ni çok fazla ses gitmesi nedeniyle kongreye ara vermişti.

Küçük, lisede bulunan öğrencilerin LGS sınavına girdiğini belirterek, konuşmalar sırasında sık sık genel kurul üyelerini uyarmıştı.

Saat 13.30'a kadar ara verilen kongre kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti.

Senin için hazırladığımız haberler