Simon Falette Analizi

09.01.2020 - 14:34 | Son Güncellenme: 09.01.2020 - 14:46

Simon Falette Analizi

Simon Falette Kimdir?

19 Şubat 1992 Le Mans doğumlu olan Falette 1.85 boyunda ve stoper olarak görev yapıyor. Gine asıllı futbolcu aynı zamanda sol bek mevkisinde oynayabiliyor.

 

FC Tours U19'da kariyeri başlayan Falette Lorient, Stade Lavallois, Brest ve Metz formalarını giydikten sonra 2017'de 2.7 milyon Euro karşılığında E. Frankfurt'a transfer oldu.

 

Güncel piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Fransız stoperin kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

 

Falette, bu sezon Bundesliga'da 1 maç, geçen sezon toplamda 14 maç ve 2017-2018 sezonunda toplam 29 maçta Eintracht Frankfurt formalarını giydi.

Tanıtım:

 

Fenerbahçe taraftarının sosyal medya üzerinden büyük tepki verdiği Falette artık Fenerbahçe forması giyiyor. Açıklanan transfer haberinden sonra büyük yankı bulan Falette, çok fazla maçlarda olmaması ile dikkat çekiyor. Sivasspor’un görüştüğü ve son anda Fenerbahçe’nin daha iyi teklif sunup transfer ettiği Falette yetenekleri hakkında Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt bir yazı hazırladı.

 

İşte Ali Bozkurt’un hazırladığı o bilgiler;

Fiziksel Kapasite:

İkili mücadelelerde çok görebileceğimiz bir oyuncu. Rakibe yakın oynayıp fizik gücüyle rakipleri devirmeye çalışan bir profile sahip. 1.85 m boyuna sahip olan Falette, birebir oynadığı maçlarda rakipleri ile fizik mücadelesini kazanmaya çalışıyor. Bu yaptığı hamlelerle ceza sahası dışından serbest vuruşlara neden oluyor. Korkusuzca rakiplerin üstüne ilerliyor ve topu kazanmaya çalışıyor.  Geçmiş yıllar verilerine göre bunu olumlu olarak sonuçlandırıyor. Son zamanlarda forma giymediği için bunu ne kadar iyi yaptığı belli olmayan oyunculardan birisidir. En dikkat çekici özelliği fiziğini koruması, geçmiş yıllarına baktığımız zaman her sene fiziğinin geliştiğini görebiliyoruz. İzlediğim geçmiş kesitlerinden bakarsak yetenekleri arasında en iyi özelliği fiziksel performansı diyebilirim.

Hava Hakimiyeti:

Hava hakimiyeti iyi bir oyuncu. Topları havadan süpürüyor resmen. Hava toplarında başarılı olmasının en büyük sebeplerinden biri güç dengesini iyi ayarlayabilmesi. Bunun için hava toplarında genellikle başarılı oluyor. Fakat en büyük eksiği hava toplarını kazandıktan sonra ne yapacağını tam olarak bilmemesi, hava toplarından kazandığı topları olumlu şekilde kullanamıyor. Bu sorunu Türkiye liginde atlayacağından eminim çünkü hava top mücadelesi kazanan oyuncunun üzerinde çok baskı olmuyor. Rakipler genellikle topu kaybettiğini anladığı zaman geriye doğru gitmesinden kaynaklanan bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Falette bu olumsuz yeteneğini rakipleri sayesinde olumlu olarak çevirebilir. Yardımcı olan stoperler olursa, yanına yakın oynayacak oyuncular kazandığı hava toplarını direkt takım arkadaşı ile paylaşıp olumlu hamleler yapmasını sağlayabilir.

Pas Kapasitesi:

Pas isabet oranı düşük, Fenerbahçe bu denli oyuncudan ne kadar yararlanır bilmiyorum fakat takım oyununa baktığımız zaman Ersun Yanal’ın geriden oyun kurma oyununa ayak uyduracak mı oynadığı maçlarla göreceğiz. Oyun kurma özelliği bulunuyor fakat oyun kurucu özelliği için pas isabet oranı lazım. Falette bu özelliğini tam anlamıyla karşılayamıyor.
Pas isabet oranını yüksek seviyelere çekerse güçlü fiziğiyle hızlı ataklara sebep olabilir. Fenerbahçe için eksik olan hamlelerden birisini karşılama olasılığı gözüküyor. 2.8 gibi pas isabet oranına sahip. Oyun kurucu kimliği ile çıktığı maçlarda bu oran çok düşük gözüküyor. Normal bir stoper için oran orta derecelerde olsa da oyun kurucu kimliği ile çıkan Falette için bu oran azımsanmayacak kadar düşük gözüküyor.

İstikrar:

Uzun süredir forma giymeyen bir oyuncudan bahsediyoruz. Fakat Falette’de şu özellik gözden kaçmamalı ‘’oynamadığı süre zarfınca kendine dikkat edip, her zaman hazırda tutan bir oyuncu’’ profiline sahip. Fenerbahçe ile tempo yakaladıkça istikrarlı bir oyuncu haline gelecektir. Fiziğini, kondisyonunu her zaman diri tutmasını başarıyor.

Hız:

Bazı video kesitleri yayınlandığı zaman herkes yavaş oyuncu olduğunu düşündü fakat Falette hızlı bir oyuncu, bağırarak oyuncuyu durdurmaya çalıştığı videoda yetişemediği gözüküyor. Bu tür videolar en hızlı oyuncularda da denk gelinen bir kesit. Falette bunların aksine hızlı bir oyuncu ama yapacağı hamleyi bilmiyor. Ne kadar hızlı olarak rakiplere yetişse de sonucu o kadar olumlu olan pozisyonlar göremiyoruz. Genel olarak faul ile durdurmaya çalışan bir profile sahip. Hızını olumlu kullandığı zaman kontra atak yapan takımların karşısında duvar olabilecek bir yapıya sahip.

Sol Stoper:

Sol stoper olarak görev alabiliyor. Sol tarafta bek oyuncu yerine çoğu kez sahaya çıktığı gözüküyor. Bir sol bek gibi hücuma katkısı olmuyor ama önünde oynayan oyuncuyu rahat ettirebilecek bir profil. Stoper ve sol bek yapısıyla sol defans jokeri olarak anımsayabiliriz. Hücuma çıkmaz, orta açamaz ama savunma yönünü iyi korur. Sol tarafta joker olarak kullanılabilir.

Genel:

Güçlü fiziği bulunuyor, bunun yanı sıra hava toplarında başarılı. Fakat uzun süredir forma giymediği için tam bir kumar transferi olarak gözüküyor. Tutarsa en fazla devreyi tamamlar. Tutmazsa da tarihe neden geldiği anlaşılmayan bir transfer olarak gözükür.  Oyun zekası bulunmuyor. Oyunu okuyamıyor ve direk anlık hamleler ile topu uzaklaştırma düşüncesine sahip. Geriden oyun kurma özelliği olsa da pas isabet oranı olmadığı için bunu tam anlamıyla yapamayan bir yapıya sahip. Fiziği ve kondisyonu her zaman diri olan bir oyuncu. Tekrarlayan güncel sakatlığı gözükmüyor. Atletik bir stoper fakat çok faul yapabilen bir yapıya sahip. Savunma oyuncusu olmasına rağmen savunma bilgisi çok az bir oyuncu, hızını kullanarak ileriye çıkışlar yapmaya çalışıyor. Sanki ön libero görevini almış gibi…

İkili mücadele konusunca çok cesur bir oyuncu. Asla ikili mücadeleden kaçmıyor.

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  09.01.2020

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

Senin için hazırladığımız haberler