Simone Fontecchio: "NBA Oyuncusu Olduğumu Kanıtlamak İstiyorum"

Akın Ungan
27.09.2022 - 23:58 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 00:04

NBA ekiplerinden Utah Jazz’ın İtalyan oyuncusu Simone Fontecchio medya gününde, hedefinin bir NBA oyuncusu olduğunu kanıtlamak olduğunu açıkladı. İşte detaylar.

Simone Fontecchio: "NBA Oyuncusu Olduğumu Kanıtlamak İstiyorum"

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı ekiplerinden Utah Jazz’ın yeni isimlerinden olan 26 yaşındaki basketbolcu Simone Fontecchio medya günündeki açıklamaları ile dikkat çekti. İtalyan basketbolcu hedefinin bir NBA oyuncusu olduğunu kanıtlamak olduğunu açıkladı.

"Sözleşme rüya gibiydi"

Utah Jazz’ın medya gününe katılan İtalyan basketbolcu Simone Fontecchio bu yazın başında NBA’e katılması hakkında şunları söyledi: "Muhteşem bir yaz oldu. Jazz ile yaptığım sözleşme bir rüyanın gerçekleşmesi gibiydi. Çocukluğumdan beri NBA'de oynamak istiyordum ve bu ana ulaşmak bazen ulaşılmaz görünen uzun bir yolculuktu. Öğrenmem gereken çok fazla şey var ama hazırım ve motiveyim."

"Milli takım için iyi bir adımdı"

EuroBasket'te İtalya Milli Takımı'nın formasını giyen Fontecchio, konuşmasında turnuvada ülkesini temsil etmenin kendisine ne ifade ettiğini açıkladı. Fontecchio, "Avrupa Şampiyonası harika bir deneyimdi. Özellikle grup aşamasında kendi insanlarınızın önünde oynamak inanılmazdı. Ne yazık ki çeyrek finalde Fransa'ya kaybettik ancak bu milli takımımız için ileriye doğru bir adımdı." dedi.

İlgini Çekebilir
Basketbol nerede daha zor? Avrupa’da mı yoksa NBA’de mi?
Habere Git

"Belki NBA’de oynayabilirim"

Açıklamalarının devamında son yıllarda hem bir sporcu hem de bir birey olarak çok geliştiğini belirten 26 yaşındaki basketbolcu bu konuda ise şu ifadeleri kullandı: "Son 2-3 yılda hem oyuncu hem de insan olarak çok geliştiğimi hissettim. Baba oldum ve sonra yurt dışında yarışmaya başladım. Geçen yıl olimpiyatlarda belki de NBA’de oynayabilirim diye düşündüm. Mümkün olduğunca uzun süre burada kalmayı umuyorum. Her şeyden önce hedefim bir NBA oyuncusu olduğumu kanıtlamak. Ardından kariyerimi burada olabildiğince uzun süre devam ettirmek."

Senin için hazırladığımız haberler